r
Nosalty Logó

Epres gazpacho

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres gazpacho
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

756
Kalória
10g
Fehérje
65g
Szénhidrátok
53.7g
Zsír
610g
Víz
-
Koleszterin
11.4g
Rost
28.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1512 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    610 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1737 micro
  • β-crypt
    516 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 756 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    660 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    3474 micro
  • β-crypt
    1032 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 1512 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. Az édes, gyümölcsös ízű eperből 4-6 szép szemet tegyünk félre, a többit mossuk meg, vágjuk le a zöldjét és aprítsuk fel.
  2. Mossuk meg a paprikákat, vágjuk ki a csumáját, távolítsuk el a magjait és aprítsuk fel. Az uborkát hámozzuk meg, kaparjuk ki a magjait, majd szintén vágjuk kis darabokra. A fokhagymát kissé aprítsuk fel, a kenyeret héjjal együtt vágjuk kis kockákra.
  3. Tegyünk mindent egy nagy edénybe (mixerbe, akinek belefér), öntsünk rá 100ml finom, enyhe olivaolajat és 50ml jó minőségű balzsamecetet. Egy csipet sóval fűszerezve aprítsuk a botmixerrel vagy a mixerrel finom péppé. Ezután kb. 2-3 órára tegyük a hűtőbe, hogy szépen összeérjenek az ízek.
  4. A hűtés után kenjük át a masszát egy nagyon finom szűrőn, s távolítsuk el a szűrőben maradt epermagokat és paprikahéjdarabokat. Ízesítsük a leszűrt levest sóval és frissen őrölt feketeborssal. Vágjuk kis kockákra az epret, a mentaleveleket pedig vékony csíkokra. Utóbbiakkal díszítsük a tányérokba kiszedett epres gazpachot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Nagyon kellemes üdítő nyári leves, melyben az eper gyümölcsössége tovább fokozza a frissítő hatást. 2-3 órás hűtést igényel, amely alatt szépen összeérnek az ízek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!