r
Nosalty Logó

Epres-csokis szerelembomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-csokis szerelembomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 4515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet és a kakaót összekeverjük, átszitáljuk.
  2. A tojások sárgáját a cukor 1/3-ával fehérre habosítjuk.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, kb. 70%-ig, majd ezután hozzáadagoljuk a cukrot, és azzal együtt kemény habbá verjük.
  4. A sárga keverékkel egy habkártyányi fehérjehabot alaposan elkeverünk, majd ezután a sárga keveréket átöntjük a habbá vert fehérjére, és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a kettőt.
  5. A lisztes keveréket szintén óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojásba.
  6. 180 °C-on 20 cm átmérőjű tortakarikában tűpróbáig sütjük.
  7. Teljesen kihűtjük a piskótát, és vízszintesen 3 részre vágjuk.

Krém

  1. A pudingport a kakaóval és a tej kis részével elkeverjük. A tej másik részét a cukorral felforraljuk, és a pudingporos résszel együtt krémet főzünk belőle.
  2. A tűzről levéve beledobáljuk a csokit, és addig keverjük, amíg elolvad. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl a krém, az epret lecsumázzuk, kockákra vágjuk.
  3. A tejszínből habot verünk, és belekeverjük a pudingos krémbe.
  4. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, mikróban teljesen felolvasztjuk, kevés krémmel kihűtjük, majd az egészet a krémbe keverjük. Belekeverjük a kockára vágott epreket is.
  5. A krémet 3 felé osztva betöltjük a tortát, ügyelve arra, hogy a krémből maradjon a díszítésre is.

Díszítés

  1. A megmaradt krémből kis csillagokat nyomunk a torta szélére.
  2. Az epreket félbevágjuk, a Kinder csokit kis darabokra törjük, és a többi csokival együtt díszítjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4620
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legszerelmesebb csokitorta eperrel feldobva.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...