Epres csokis sakktábla torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SüniSüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóták
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
Krém
Dekoráció
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóták
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
0g só0 kcal
-
68 kcal
Krém
-
400g margarin2868 kcal
-
257 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
400g csokoládé2184 kcal
Dekoráció
Összesen
9862
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóták
-
19.5g tojás24 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Krém
-
11.8g margarin85 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
11.8g csokoládé64 kcal
Dekoráció
Összesen
289
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 180.2 g
Zsír
-
Összesen 542.3 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 224 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 115 g
-
Koleszterin 2194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6321.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 1280 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 937 mg
-
Foszfor 2523 mg
-
Nátrium 1246 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1071.9 g
-
Cukor 517 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 962.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4218 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 424 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 1801 mg
-
Retinol - A vitamin: 4001 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 2582 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3210 micro
Összesen
9862
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
Piskóták
-
12 db tojás
-
12 ek cukor
-
9 evőkanál finomliszt
-
2 csipet só
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
40 dkg margarin
-
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
-
1 csipet só
-
5 dl tej
-
15 dkg cukor
Dekoráció
Elkészítés
Piskóták
- A piskóta hozzávalóiból 2 piskótalapot sütünk, egy fehér és egy barna színűt.
- A piskótalapokhoz a tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, és a sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A sárgájás keverékhez a lisztet/kakaóport kanalanként adagoljuk, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott masszát a fehérjével fellazítjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
- A tortaformát alul sütőpapírral béleljük, a falát pedig margarinnal kikenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk őket kihűlni. Értelemszerűen a fehér és a kakaós tésztát külön- külön, két körben készítjük el ;)
- A két kész tortalapunkat megfelezve kapunk 4 réteget, amiket gyűrűkre vágunk fel, én ehhez egy 20 cm átmérőjű tortaformát és egy fánk szaggatót használtam.
- A fehér és a barnában kicserélgetjük a színeket, hogy ne legyen két egyforma egymás mellett, így lesz szép kockás a mintázata a tésztánknak felvágáskor.
Krém
- Először a krémet készítjük el, mert annak egy éjszakát állni kell a hűtőben felhasználás előtt. A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, majd a gázról levéve hozzáadjuk a csokipasztillákat is, és addig kevergetjük, míg el nem olvad mind. Ekkor a margarint kockánként szintén hozzáadjuk, és simára keverjük vele a krémünket. Így mehet a hűtőbe pihenni.
- A krémet a hűtőből kivéve habverővel alaposan átdolgozzuk, levegőssé tesszük, így könnyen kenhető lesz.
Dekoráció
- Az epreket kiválogatjuk, és megmossuk. A szebb szemeket félretesszük a díszítéshez, a maradékot vékony szeletekre vágjuk.
- A tortánk összeállításánál a tortalapokat felváltva helyezzük egymásra szín szerint, tehát két egyforma mintázatú gyűrűkkel rendelkezőt nem rakunk egymásra! A piskótákra közvetlenül kerültek nálam az eperszeletek, és arra a krém. A gyűrűk közé is kenhetünk krémet, nem csak a rétegek közé. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is a tortának. Nekem pont elég volt a krém, nem volt maradék.
- A torta krémes oldalához egyesével hozzáragasztjuk a csokis ostyarudakat, addig haladunk vele, míg mindenhová jut.
- A dekorációhoz olvasztunk egy kis csokit olívaolajjal, és ebbe mártogatjuk a félretett eperszemeket, amiket a krém tetején csinosan elhelyezünk. A megmaradt olvasztott csokit sem pazaroljuk el, és rácsorgatjuk a krémre.
- A kész művet pár órára még betehetjük fogyasztás előtt a hűtőbe dermedni, ekkor szebben fognak látszani a rétegek szeleteléskor ;)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9062
- Feltöltés dátuma: 2014. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SüniSüti
80 recept
Tavaly Tesómnak TúróRudi tortát készítettem születésnapjára, idén pedig ez a finomság lett a meglepetés.