Epres-csokis panna cotta pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
43g finomliszt155 kcal
-
17 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A panna cotta habhoz
-
75g tej42 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
5g zselatin17 kcal
Az eperhez és a díszítéshez
-
125g eper38 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
5g pisztácia29 kcal
Összesen
889
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
170g finomliszt619 kcal
-
68 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A panna cotta habhoz
-
300g tej168 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Az eperhez és a díszítéshez
-
500g eper150 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
20g pisztácia114 kcal
Összesen
3550
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
6.1g vaj43 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
A panna cotta habhoz
-
18.2g tej10 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
15.2g habtejszín44 kcal
-
1.2g zselatin4 kcal
Az eperhez és a díszítéshez
-
30.3g eper9 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
6.1g étcsokoládé33 kcal
-
1.2g pisztácia7 kcal
Összesen
215
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 175.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
889
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 228.1 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 711 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2805.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 788 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 1095 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.6 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 700.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1564 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 294 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 1527 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 677 micro
Összesen
3550
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
170 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A panna cotta habhoz
-
3 dl tej
-
2 ek cukor
-
250 g habtejszín
-
20 g zselatin
Az eperhez és a díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A pitetészta összetevőiből egynemű tésztát gyúrunk, és 20 percre a hűtőbe rakjuk, hogy a nyújtása később egyszerű legyen, és ne ragadjon.
- A 4 db formát időközben vajazzuk ki.
- Az epreket mossuk meg, 4 kivételével vágjuk kockára. Csavarjunk rá egy citrom levét, és szórjuk meg 3 ek cukorral.
- A csokit gőz fölött olvasszuk fel, a 4 egész epret forgassuk bele, tegyük őket sütőpapírra, és hűtőben hagyjuk megszáradni. A maradék olvasztott csokit tegyük kicsit félre.
- A kissé áthűlt tésztát liszten kinyújtjuk, 4 db kört kiszúrunk, egyenletesen a formák mélyedéseibe nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk. Mindegyikbe kisebb kör alakú alufóliát teszünk, és száraz babbal, lencsével megtöltjük.
- 15 percig "vakon" sütjük, hagyjuk kihűlni, és óvatosan a formákból kivesszük. Ha kihűltek, a félretett olvasztott csokiból teszünk mindegyikbe 1-1 evőkanállal, és megtöltjük citromos cukrozott eperrel.
- Utolsó lépésként elkészítjük a panna cotta habot: a tejet a cukorral felforraljuk, hagyjuk kissé hűlni. A zselatinport 60 ml hideg vízzel elkeverjük, megvárjuk, míg megduzzad, majd lassú kevergetés közben feloldjuk a még meleg tejben.
- A tej zselésebb jellegét csak 20 perc múlva éri el, ha sietni akarunk, állítsuk bele az edényt hideg vízbe. Ha zselésedik a tej, verjük a tejszínt habbá, és adjuk óvatosan a tejzseléhez.
- Ezt a panna cotta habot osszuk el a 4 pitén, és tálalás előtt legalább 3 óra hosszáig hűtsük jól át.
- Tálaláskor pisztáciával megszórva, félbevágott csokis eprekkel dekoráljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1814
- Feltöltés dátuma: 2013. március 13.
Ajánló
A receptben megadott mennyiségek 4 db ilyen kisebb formához, vagy 1 db nagyobb normál méretű piteformához elegendőek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ismerős a következő szituáció ??? "Meglátni-> megszeretni -> megszerezni :)" Pontosan így zajlott le a legújabb szerzeményem megvétele. Nem mintha nem lenne már elég sütiforma itthon.., de pontosan ilyen kis csinos tarte formák hiányoztak még :-) Persze különleges formákhoz egyedi recept jár :-) Így készültek el ezek a kis csokis panna cottával töltött epres piték.