r
Nosalty Logó

Epres-bodzás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adri*
Epres-bodzás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Krém

Zselé

Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Krém

Zselé

Összesen 3065 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Krém

Zselé

Összesen 164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8616.7 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    2867 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1174 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1008 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3065 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Zselé

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból kerek tortaformában piskótát sütünk, majd hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Kerek tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A túrót elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral, porcukorral, joghurttal és a citrom héjával.
  2. Felverjük a habot, közben folyamatosan adjuk hozzá a habfixálót.
  3. Hozzákeverjük a túrós krémhez, majd az egészet a piskótára kenjük.
  4. Az epreket félbevágva a krémre rendezzük.

Zselé

  1. A cukrot kevés vízzel elkeverjük a zseléporral. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a bodzaszörpöt és a többi vizet, majd felforraljuk.
  2. Ha kihűlt, ráöntjük a torta tetejére, és hűtőbe rakjuk, amíg megdermed.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2021
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leszedtem az epret, és nemrég csináltunk bodzaszörpöt, így kipróbáltam együtt.:)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Zselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...