Epertorta vaníliás mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
50g eper15 kcal
Díszítés
-
17g eper5 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Összesen
549
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
300g eper90 kcal
Díszítés
-
100g eper30 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3290
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
17.9g tojás23 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Krém
-
13.6g mascarpone55 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
21.7g tej12 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
16.3g eper5 kcal
Díszítés
-
5.4g eper2 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
Összesen
179
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 118.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
549
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.2 g
Zsír
-
Összesen 203.3 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3320.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 993 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1162 mg
-
Nátrium 851 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.9 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 713 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 919 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1578 micro
Összesen
3290
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 ek finomliszt
-
1 csipet só
-
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
1 ek víz
-
1 kk sütőpor
Krém
-
250 g mascarpone
-
1 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
4 ek cukor
-
30 dkg eper
Díszítés
-
10 dkg eper
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá. Amikor felhabosodik, akkor 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját kikavarjuk a vízzel, a maradék 3 evőkanál kristálycukorral, majd belekavarjuk a kakaóport és a sütőporos lisztet.
- A kikavart tojássárgájához veszünk ki a habból, fellazítjuk a tésztát a többi habot apránként forgatjuk a masszába, hogy ne törjön a hab.
- Egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, belesimítjuk. 180 C előmelegített sütőben 30-35 sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Krém
- Amíg hűl a piskóta, addig a tej háromnegyedét a cukorral felforraljuk. A maradék tejjel kikavarjuk a pudingport.
- Ha felforrt a tej, rátöltjük a hideg tejjel kikavart pudingporra, majd habverővel erősen keverjük .
- Majd visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk. Folpackal befedjük, hogy ne bőrösödjön be.
- A tejszínt felverjük kemény habbá, majd csillagcsöves habzsákba szedjük. A tortakarikát három lapra vágjuk. A mascarponét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és összekeverjük simára.
- A tortatartóra vagy tányérra rakjuk az első lapot, majd megkenjük a vaníliás mascarponekrémmel és megszórjuk a szeletelt eperrel . Majd a következő lapot rárakjuk és ismét krém és eper. Végezetül rárakjuk a tetejét.
Díszítés
- A tortát bevonjuk a tejszínnel, majd kirakjuk az oldalát és a tetejét szeletelt eperrel. A kész tortát hűtőbe rajuk legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 711
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept