r
Nosalty Logó

Epertorta vaníliás mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Epertorta vaníliás mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    713 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 3290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá. Amikor felhabosodik, akkor 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját kikavarjuk a vízzel, a maradék 3 evőkanál kristálycukorral, majd belekavarjuk a kakaóport és a sütőporos lisztet.
  3. A kikavart tojássárgájához veszünk ki a habból, fellazítjuk a tésztát a többi habot apránként forgatjuk a masszába, hogy ne törjön a hab.
  4. Egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, belesimítjuk. 180 C előmelegített sütőben 30-35 sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Krém

  1. Amíg hűl a piskóta, addig a tej háromnegyedét a cukorral felforraljuk. A maradék tejjel kikavarjuk a pudingport.
  2. Ha felforrt a tej, rátöltjük a hideg tejjel kikavart pudingporra, majd habverővel erősen keverjük .
  3. Majd visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk. Folpackal befedjük, hogy ne bőrösödjön be.
  4. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd csillagcsöves habzsákba szedjük. A tortakarikát három lapra vágjuk. A mascarponét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és összekeverjük simára.
  5. A tortatartóra vagy tányérra rakjuk az első lapot, majd megkenjük a vaníliás mascarponekrémmel és megszórjuk a szeletelt eperrel . Majd a következő lapot rárakjuk és ismét krém és eper. Végezetül rárakjuk a tetejét.

Díszítés

  1. A tortát bevonjuk a tejszínnel, majd kirakjuk az oldalát és a tetejét szeletelt eperrel. A kész tortát hűtőbe rajuk legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 711
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Epertorta vaníliás mascarponekrémmel
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...