Epertorta á la Hajni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hajnal
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
A krémhez
-
2g lapzselatin7 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
83g piskótalap242 kcal
-
17g eperlekvár46 kcal
-
133g eper40 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
Összesen
1225
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
A krémhez
-
12g lapzselatin42 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
500g piskótalap1450 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
-
800g eper241 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
7356
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
A krémhez
-
0.4g lapzselatin1 kcal
-
8.1g tehéntúró12 kcal
-
3.2g joghurt2 kcal
-
8.1g mascarpone33 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
16.1g piskótalap47 kcal
-
3.2g eperlekvár9 kcal
-
25.8g eper8 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
6.5g étcsokoládé35 kcal
Összesen
237
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 68.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.6 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 89 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.4 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 258.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 51 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
1225
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.4 g
Zsír
-
Összesen 408.3 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2073 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9417.6 g
-
Cink 662 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1443 mg
-
Vas 536 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 2549 mg
-
Nátrium 3544 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 794.1 g
-
Cukor 599 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1553.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 455 mg
-
D vitamin: 359 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 1011 mg
-
Retinol - A vitamin: 2188 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 560 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1558 micro
Összesen
7356
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
6 db lapzselatin
-
25 dkg tehéntúró
-
1 dl joghurt
-
25 dkg mascarpone
-
4 db tojássárgája
-
20 dkg porcukor
-
3 dl habtejszín
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
50 dkg piskótalap
-
10 dkg eperlekvár
-
80 dkg eper
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A krémhez
- A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a tortalapokat. Az epret megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, szebbik felét félretesszük, a többit megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A túrót és a joghurtot botmixerrel finom péppé keverjük.
- A mascarponét és a tojássárgákat külön-külön tálban100-100 g porcukorral habosra keverjük, majd a tojáskrémet kanalanként a mascarponéhoz adjuk.
- 1 kis merőkanál túrókrémmel éppen csak felolvasztjuk a zselatint, aztán hozzákeverünk még 1 kis merőkanál krémet, és folyamatosan, erőteljesen keverve a krém egészéhez adjuk.
- 3 dl tejszínt kemény habbá verünk, aztán óvatosan több részletben beledolgozzuk a krémbe.
- Lekvárral megkent oldalával felfelé lapos tálra fektetjük az alsó piskótalapot. Körézárunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortakarikát, amelynek belső oldalát kibéleltük sütőpapírcsíkkal.
- A piskótalap tetejére simítjuk a krém felét, megszórjuk az eper felével, majd a második piskótalap, a maradék krém és eper következik. Tetejére fektetjük (lekváros oldalával felfelé) a harmadik piskótalapot, és legalább 12 órára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
- Leemeljük a tortáról a karikát, tetejét és oldalát vékonyan bevonjuk a habbal.
- A félretett eper szemeket megmossuk, szárazra töröljük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortánkat.
- Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, és ezt is tetszés szerint alkalmazzuk.
- Tepsi mérete: 26
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14774
- Feltöltés dátuma: 2013. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Hajnal
2 recept
Ez a torta a kedvencem! Nem édes, eteti magát! Nyáron, igazán hűsítő élvezet!!