r
Nosalty Logó

Eperkrémtorta gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperkrémtorta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Összesen 6946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    411.8 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    3758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4912.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2334 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1793 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3709 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    537 mg
  • D vitamin:
    702 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    2400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3636 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3478 micro
Összesen 6946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Elkészítés

Pácolt eper

  1. A megtisztított eperből 12 szép szemet félreteszünk, a többit pedig félbevágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a likőrrel. Egy órán át pácoljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kivajazunk egy 24 cm kapcsos tortaformát. Sütőpapírral kibéleljük, a papírt is megkenjük a vajjal.
  2. Tálba szitáljuk a 17 dkg lisztet. Tűzálló tálban kiverjük a 6 tojást a 15 dkg cukorral, 1 teáskanál vanília kivonattal. A tálat gyöngyöző, forró víz fölé helyezzük - úgy hogy a tál ne érjen a vízbe. Folytatjuk a keverést, amíg a krém felmelegszik. A tűzről levéve robotgéppel habosra, sűrűre keverjük, amíg a mennyiség két-háromszorosára nem nő. A krémbe belekeverjük a lisztet. A tészta felét kivesszük, és átesszük egy másik tálba, és belekeverjük az olvasztott, de langyosra hűtött vajat. Visszatesszük a tálba, és jól összekeverjük a két tésztát. Előkészítési idő 30 perc. A tésztát a kivajazott formába simítjuk, és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 5 percig a formába hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremét eltávolítjuk, és egy rácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk. Visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Míg sül a tészta, a krémet készítsük el. Az 5 dl tejszínt, az 5 dkg cukort és az 1 teáskanál vaníliakivonatot robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. Ez csupán 5 perc.
  4. A tojások sárgáját a cukorral és a borral együtt tűzálló tálba tesszük, és gőz fölé helyezzük (ne érjen bele a tál alja a vízbe). Állandó keverés mellet besűrítjük. A zselatint a citromlében feloldjuk, majd a tojáskrémbe vegyítjük. Jeges vízzel teli tálba tesszük, de ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön a víz a krémbe. Állandóan kevergetve kihűtjük. Belekeverjük a Chantilly krém egyharmadát. A pácolt epret a krémbe keverjük, a levét félretesszük.
  5. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot kivajazott tortaformába visszatesszük, meglocsoljuk a likőrös páclével. Megkenjük a krémmel (a pácolt eperből egy pár szemet félre lehet tenni, és az alsó tortalapra kirakni, és rá a krém, felvágáskor jól mutat) ,és rárakjuk a torta tetejét. A torta tetejét is meglocsoljuk a likőrös páclével. Letakarva 6 órán át hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Az idő elteltével a kapcsos peremet eltávolítjuk, a torta tetejét és oldalát bekenjük a maradék Chantilly krémmel. A félretett, egész eperszemekkel a torta tetejét feldíszítjük, és szálas, vágott mandulával az oldalát feldíszítjük, és egy pár vágott mandulával a tetejét megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1490
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 09.

Ajánló

Amint már említettem, érdemes előző nap elkészíteni a tortát, vagy úgy elkezdeni, hogy 6 óra elteljen, de lehet több idő is, mert a zselatin és az "összeérés" miatt kell hűtőbe tenni, és másnap a torta fogyasztásakor feldíszíteni. Ügyelve arra, hogy a torta fogyasztásakor szobahőmérsékletű legyen, mert hidegen nem hiszem, hogy szívesen fogyasztja valaki. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekeimet mindig megkérdezem, hogy milyen tortát süssek a szülinapjára, kicsi lányom a tizenötödik születésnapjára ez a mutatós epertortát nézte ki. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom lett. Érdemes a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert 6 órán át hűtőbe kell tenni.  Nem édes, a krém pont jól illik az eperhez, és finom a tésztája is. A Génoise piskóta sok finom torta és más klasszikus francia desszert alapja, és a Chantilly krém is Franciaországból származik. A krém adagja 8 dl. Enyhén édes, torták és sütemény készítésére használják.  

Hozzávalók

Pácolt eper

Tészta

Chantilly krém

Tojáskrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...