Eperkrémtorta fondant díszítéssel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kexxy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A krémhez
-
21g margarin149 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
105 kcal
-
29g eper9 kcal
-
29g porcukor113 kcal
A fondanthoz
Összesen
839
kcal
- 3% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
A krémhez
-
250g margarin1793 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
350g eper105 kcal
-
350g porcukor1355 kcal
A fondanthoz
Összesen
10072
kcal
- 3% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
12.5g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
A krémhez
-
7.1g margarin51 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
14.2g növényi habtejszín36 kcal
-
10g eper3 kcal
-
10g porcukor39 kcal
A fondanthoz
Összesen
287
kcal
- 3% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.5 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
839
kcal
- 3% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 369.9 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6029.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1540 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 2186 mg
-
Nátrium 1980 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1638.3 g
-
Cukor 1468 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 712.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2752 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 1202 mg
-
Retinol - A vitamin: 2616 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1609 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2055 micro
Összesen
10072
kcal
- 3% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzátesszük a cukrot, majd ha azzal is keményre vertük belekeverjük a tojássárgáját, sütőport és a cukrot.
- Előmelegített sütőbe tesszük.
- A pudingot megfőzzük az 5 ek cukorral és a 3 dl tejjel, megvárjuk míg kihűl. Ezután a margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzátesszük a kihűlt vaníliapudingot.
- A hulala habtejszínt robotgéppel keményre verjük, ha nem elég kemény, folyni fog a krém. A felvert habot a pudingos krémhez keverjük.
- A megsült piskótát 3 felé vágjuk. Az alsó lapra rákenünk egy kis krémet, rá az elszeletelt epret (ne spóroljunk vele), majd rá még egy réteg krémet és a következő lapot. Itt ugyanezt végigcsináljuk, eper ne maradjon, hisz a tetejére nem kell eper. A megmaradt krémet a torta tetejére illetve az oldalára kenjük, és 1 éjszakát pihentessük hűtőben.
- Fondant készítésénél a zselatint keverjük el a hidegvízzel, majd gázon forraljuk fel, ha felforrt tegyük bele a mézet és a margarint, ha mindegyik elolvadt, akkor még forrón öntsük bele 50 dkg szitált porcukorba és keverjük el, majd tegyünk hozzá még szitált porcukrot addig, amíg már nem tudjuk kanállal keverni. (Én hagytam kicsit az 50 dkg porcukor összekeverése után még 10-15 percet állni, hisz úgyis keményedik kicsit a zselatin miatt.)
- Ha már keményre kevertük, szórjuk be a gyúródeszkát porcukorral és gyúrjuk össze vele. Akkor lesz jó, ha már sem a kezünkre, sem a deszkára nem ragad, ezért kell hozzá kb. 70-80 dkg porcukor.
- Sodorjuk ki kb. 1 cm vastagra (lehet vékonyabb is), majd tekerjük fel a sodrófára és szépen engedjük rá a tortára. Vágjuk le a lelógó széleket és gyúrjuk össze őket újra. Ha folyékony ételszínezőt használunk, akkor egy gombócot gyúrjunk belőle, nyomjunk a közepéde lyukat és öntsünk bele egy pici ételszínezőt, majd gyúrjuk össze. Kb. 10 dkg cukor kell ahhoz, hogy a díszítésnél az ételszínezővel meglágyított fondantot újra megkeményítsük, így nyugodtan adjunk hozzá porcukrot, a színe megmarad. Ha esetleg több felé osztottuk, és épp nem színezzük be addig tegyük nylon zacskóba, esetleg ha keményebb lenne, mire használni szeretnénk margarinos kézzel gyúrjuk át, és újra puha lesz. A díszítés után megmaradt fondantot nyugodtan lefagyaszthatjuk, mielőtt újra használnánk, kivesszük olvadni 4-5 órát, átgyúrjuk margarinos kézzel és már használható is, kb. 2 hónapig eláll. A fondantdíszeket mielőtt a tortára helyezzük hidegvízzel kicsit kenjük be, úgy marad csak a tortán. Sok sikert kívánok! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5792
- Feltöltés dátuma: 2012. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kexxy
5 recept
Különleges tortával szerettem volna meglepni nővéremet 22. születésnapján. Ő is nagyon örült neki, hisz ilyen tortát még nem csináltam, és még nagyon finom is volt. :)