r
Nosalty Logó

Eperkrémtorta fondant díszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kexxy
Eperkrémtorta fondant díszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 10072 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 287 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    369.9 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6029.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1540 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    1980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1638.3 g
  • Cukor
    1468 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1609 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2055 micro
Összesen 10072 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzátesszük a cukrot, majd ha azzal is keményre vertük belekeverjük a tojássárgáját, sütőport és a cukrot.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük.
  3. A pudingot megfőzzük az 5 ek cukorral és a 3 dl tejjel, megvárjuk míg kihűl. Ezután a margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzátesszük a kihűlt vaníliapudingot.
  4. A hulala habtejszínt robotgéppel keményre verjük, ha nem elég kemény, folyni fog a krém. A felvert habot a pudingos krémhez keverjük.
  5. A megsült piskótát 3 felé vágjuk. Az alsó lapra rákenünk egy kis krémet, rá az elszeletelt epret (ne spóroljunk vele), majd rá még egy réteg krémet és a következő lapot. Itt ugyanezt végigcsináljuk, eper ne maradjon, hisz a tetejére nem kell eper. A megmaradt krémet a torta tetejére illetve az oldalára kenjük, és 1 éjszakát pihentessük hűtőben.
  6. Fondant készítésénél a zselatint keverjük el a hidegvízzel, majd gázon forraljuk fel, ha felforrt tegyük bele a mézet és a margarint, ha mindegyik elolvadt, akkor még forrón öntsük bele 50 dkg szitált porcukorba és keverjük el, majd tegyünk hozzá még szitált porcukrot addig, amíg már nem tudjuk kanállal keverni. (Én hagytam kicsit az 50 dkg porcukor összekeverése után még 10-15 percet állni, hisz úgyis keményedik kicsit a zselatin miatt.)
  7. Ha már keményre kevertük, szórjuk be a gyúródeszkát porcukorral és gyúrjuk össze vele. Akkor lesz jó, ha már sem a kezünkre, sem a deszkára nem ragad, ezért kell hozzá kb. 70-80 dkg porcukor.
  8. Sodorjuk ki kb. 1 cm vastagra (lehet vékonyabb is), majd tekerjük fel a sodrófára és szépen engedjük rá a tortára. Vágjuk le a lelógó széleket és gyúrjuk össze őket újra. Ha folyékony ételszínezőt használunk, akkor egy gombócot gyúrjunk belőle, nyomjunk a közepéde lyukat és öntsünk bele egy pici ételszínezőt, majd gyúrjuk össze. Kb. 10 dkg cukor kell ahhoz, hogy a díszítésnél az ételszínezővel meglágyított fondantot újra megkeményítsük, így nyugodtan adjunk hozzá porcukrot, a színe megmarad. Ha esetleg több felé osztottuk, és épp nem színezzük be addig tegyük nylon zacskóba, esetleg ha keményebb lenne, mire használni szeretnénk margarinos kézzel gyúrjuk át, és újra puha lesz. A díszítés után megmaradt fondantot nyugodtan lefagyaszthatjuk, mielőtt újra használnánk, kivesszük olvadni 4-5 órát, átgyúrjuk margarinos kézzel és már használható is, kb. 2 hónapig eláll. A fondantdíszeket mielőtt a tortára helyezzük hidegvízzel kicsit kenjük be, úgy marad csak a tortán. Sok sikert kívánok! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5798
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges tortával szerettem volna meglepni nővéremet 22. születésnapján. Ő is nagyon örült neki, hisz ilyen tortát még nem csináltam, és még nagyon finom is volt. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...