r
Nosalty Logó

Eperkrémes torta Zita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperkrémes torta Zita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 3479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5102.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    2072 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.4 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 3479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótát hagyományos módon megsütjük, majd vízszintesen kettévágjuk, esetleg külön-külön is megsüthetjük a két lapot.
  2. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, majd elkeverjük a 3 evőkanálporcukorral.
  3. A mascarpone-t kikeverjük a 2 csomag vaníliás cukorral és az eperlekvárral.
  4. Óvatosan hozzákeverjük a habtejszín feléhez, majd 1-2 csepp piros ételfestékkel színezzük (elhagyható).
  5. A tortát megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
  6. A maradék habtejszínhez adunk 2-3 csepp piros ételfestéket, kikenjük a torta oldalát vele, egy kis részét pedig felhasználjuk a díszítéshez.
  7. Ezután ízlés szerint díszíthetjük bármivel(én tettem rá pillecukrot, dekorcukrot és marcipánt), majd tegyük a hűtőbe pár órára.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3743
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szüleim és a kishúgom néhány hónapja Németországban élnek, így a kistesóm szülinapján, július közepén nem lehettünk együtt. Nemrég látogattak haza, és mindenképpen be akartam pótolni a szülinapját az elmaradhatatlan tortával :) A kikötés a pónis marcipán és az eperkrém volt :) Spontán jött az ötlet a krémet illetően. Könnyed, krémes, talán az eperfagyihoz vagy eperjoghurthoz lehet hasonlítani. Nem gondoltam, hogy friss eper nélkül lehet ilyen finom eperkrémet készíteni :) Bár a lekvár saját készítésű volt :) Nem lett tökéletes a külleme, de amikor a kishúgom meglátta... na, az volt az igazi elismerés.:)))

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...