Eperkrémes torta Zita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krémhez
-
25g mascarpone101 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
8 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
14g eperlekvár39 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
350
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
140g eperlekvár389 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
3479
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskótához
-
26.6g tojás33 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
7.3g finomliszt26 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
20.2g mascarpone81 kcal
-
24.2g habtejszín71 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
11.3g eperlekvár31 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
278
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
350
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 223.8 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5102.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1296 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 2072 mg
-
Nátrium 1509 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.4 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 465.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 927 mg
-
Retinol - A vitamin: 1287 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1477 micro
Összesen
3479
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
3 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 csapott ek porcukor
-
7 ek eperlekvár
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskótához
- A piskótát hagyományos módon megsütjük, majd vízszintesen kettévágjuk, esetleg külön-külön is megsüthetjük a két lapot.
- A habtejszínt a habfixálóval felverjük, majd elkeverjük a 3 evőkanálporcukorral.
- A mascarpone-t kikeverjük a 2 csomag vaníliás cukorral és az eperlekvárral.
- Óvatosan hozzákeverjük a habtejszín feléhez, majd 1-2 csepp piros ételfestékkel színezzük (elhagyható).
- A tortát megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
- A maradék habtejszínhez adunk 2-3 csepp piros ételfestéket, kikenjük a torta oldalát vele, egy kis részét pedig felhasználjuk a díszítéshez.
- Ezután ízlés szerint díszíthetjük bármivel(én tettem rá pillecukrot, dekorcukrot és marcipánt), majd tegyük a hűtőbe pár órára.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3743
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A szüleim és a kishúgom néhány hónapja Németországban élnek, így a kistesóm szülinapján, július közepén nem lehettünk együtt. Nemrég látogattak haza, és mindenképpen be akartam pótolni a szülinapját az elmaradhatatlan tortával :) A kikötés a pónis marcipán és az eperkrém volt :) Spontán jött az ötlet a krémet illetően. Könnyed, krémes, talán az eperfagyihoz vagy eperjoghurthoz lehet hasonlítani. Nem gondoltam, hogy friss eper nélkül lehet ilyen finom eperkrémet készíteni :) Bár a lekvár saját készítésű volt :) Nem lett tökéletes a külleme, de amikor a kishúgom meglátta... na, az volt az igazi elismerés.:)))