r
Nosalty Logó

Eper-krémjoghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kriszti
Eper-krémjoghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Krém

Díszítés

Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Krém

Díszítés

Összesen 4679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Krém

Díszítés

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3410.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.8 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2127 micro
Összesen 4679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojások sárgáját, illetve fehérjét szétválasztjuk. A tojások sárgáját egy kisebb tálba téve simára keverjük.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval robotgépben elkezdjük felverni, ha kezd habosodni, fehéredni a kristálycukrot, vaníliacukrot fokozatosan adagolva, kemény habbá verjük.
  3. Amint kemény tojáshabot kapunk, fakanálra váltunk (!), és óvatosan belekeverjük a tojásfehérjés habba a tojások simára kevert sárgáját, majd a citromhéjat, végül óvatosan a lisztet (ha sötét tortalapot szeretnénk, akkor a lisztbe 2-3 ek kakaóport keverünk, de a 20 dkg-t ne haladja meg).
  4. Az elkészült masszát kapcsos tortaformába öntjük, aminek az alját előzőleg egy köralakra vágott sütőpapírral béleltük ki. A forma oldalát ne kenjük be semmivel, mert az akadályozza a tészta emelkedését.
  5. A formát 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük, kb. 35-45 perc. A légkeverést ne kapcsoljuk be, szárítja a tésztalapot.
  6. Amíg a tortalapunk sül, elkészítjük a krémet. A gyümölcsjoghurtot tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, simára keverjük. A krémbe szánt gyümölcsöt apróra daraboljuk.
  7. A tejszínt a habfixálóval nagyon keményre verjük. Egy kis adagot félreteszünk a habból, a többibe a felaprított gyümölcsöt, valamint a kikevert joghurtot óvatosan beleforgatjuk a habba. A habot addig hűtjük, míg a tortalapunk megsült és teljesen kihűl.
  8. Torta betöltése, díszítése: A teljesen kihűlt tortalapot 3 lapra vágjuk, majd a krém 1/3 részét az első lapra kenjük, majd a másik 1/3 részét a következő tortalapra, végül a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
  9. A félretett tejszínhabot habzsákba téve a torta tetejének szélére karimát rajzolunk. A tortazselét az előírásoknak megfelelően elkészítjük, ha kezd kocsonyásodni, bevonjuk vele a torta tetejét.
  10. A darált dióval bepanírozzuk a torta oldalát.
  11. Végül a tortabevonót pici tejben feloldjuk, 1-2 ek olajat teszünk bele, hogy fényes legyen, ebbe a csokiba mártogatjuk meg szárastól a díszítésre szánt epreket. Egy nagy darabot a zöldjével együtt vékonyan felszeletelünk, ezeket a szeleteket a torta oldalába nyomjuk. A csokiba mártott epreket sütőpapírra téve dermesztjük, majd ha megkötött rajta a csoki, a tortát díszítjük vele. A végén a maradék csokival csíkokat rajzolunk a torta tetejére.
  12. Tálalás előtt 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2439
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 04.

Ajánló

Családi, baráti találkozókra vagy akár ajándékba, születés vagy névnapra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszti 24 recept

Könnyen elkészíthető, nem túl édes, mutatós torta... akár egy baráti, családi összejövetelre, vagy akár születésnapi tortának.

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...