Eper-krémjoghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
42g gyümölcsjoghurt40 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
84 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
25g eper8 kcal
Díszítés
-
17g eper5 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
4g dió27 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
4g tej2 kcal
-
12 kcal
Összesen
390
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
500g gyümölcsjoghurt480 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
300g eper90 kcal
Díszítés
-
200g eper60 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
50g dió327 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g tej28 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4679
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskótához
-
17.8g tojás22 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
20.2g gyümölcsjoghurt19 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
16.2g növényi habtejszín41 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
12.1g eper4 kcal
Díszítés
-
8.1g eper2 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
2g dió13 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
188
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
390
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 111.1 g
Zsír
-
Összesen 207.5 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1452 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3410.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1372 mg
-
Nátrium 1039 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 573.8 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 753.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 285 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 1205 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2127 micro
Összesen
4679
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
Krém
-
500 ml gyümölcsjoghurt
-
6 ek cukor
-
400 ml növényi habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
30 dkg eper
Díszítés
-
20 dkg eper
-
1 csomag tortazselé
-
5 dkg étcsokoládé
-
0.5 dl tej
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Piskótához
- A tojások sárgáját, illetve fehérjét szétválasztjuk. A tojások sárgáját egy kisebb tálba téve simára keverjük.
- A tojások fehérjét csipet sóval robotgépben elkezdjük felverni, ha kezd habosodni, fehéredni a kristálycukrot, vaníliacukrot fokozatosan adagolva, kemény habbá verjük.
- Amint kemény tojáshabot kapunk, fakanálra váltunk (!), és óvatosan belekeverjük a tojásfehérjés habba a tojások simára kevert sárgáját, majd a citromhéjat, végül óvatosan a lisztet (ha sötét tortalapot szeretnénk, akkor a lisztbe 2-3 ek kakaóport keverünk, de a 20 dkg-t ne haladja meg).
- Az elkészült masszát kapcsos tortaformába öntjük, aminek az alját előzőleg egy köralakra vágott sütőpapírral béleltük ki. A forma oldalát ne kenjük be semmivel, mert az akadályozza a tészta emelkedését.
- A formát 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük, kb. 35-45 perc. A légkeverést ne kapcsoljuk be, szárítja a tésztalapot.
- Amíg a tortalapunk sül, elkészítjük a krémet. A gyümölcsjoghurtot tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, simára keverjük. A krémbe szánt gyümölcsöt apróra daraboljuk.
- A tejszínt a habfixálóval nagyon keményre verjük. Egy kis adagot félreteszünk a habból, a többibe a felaprított gyümölcsöt, valamint a kikevert joghurtot óvatosan beleforgatjuk a habba. A habot addig hűtjük, míg a tortalapunk megsült és teljesen kihűl.
- Torta betöltése, díszítése: A teljesen kihűlt tortalapot 3 lapra vágjuk, majd a krém 1/3 részét az első lapra kenjük, majd a másik 1/3 részét a következő tortalapra, végül a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
- A félretett tejszínhabot habzsákba téve a torta tetejének szélére karimát rajzolunk. A tortazselét az előírásoknak megfelelően elkészítjük, ha kezd kocsonyásodni, bevonjuk vele a torta tetejét.
- A darált dióval bepanírozzuk a torta oldalát.
- Végül a tortabevonót pici tejben feloldjuk, 1-2 ek olajat teszünk bele, hogy fényes legyen, ebbe a csokiba mártogatjuk meg szárastól a díszítésre szánt epreket. Egy nagy darabot a zöldjével együtt vékonyan felszeletelünk, ezeket a szeleteket a torta oldalába nyomjuk. A csokiba mártott epreket sütőpapírra téve dermesztjük, majd ha megkötött rajta a csoki, a tortát díszítjük vele. A végén a maradék csokival csíkokat rajzolunk a torta tetejére.
- Tálalás előtt 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2446
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 04.
Ajánló
Családi, baráti találkozókra vagy akár ajándékba, születés vagy névnapra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kriszti
24 recept
Könnyen elkészíthető, nem túl édes, mutatós torta... akár egy baráti, családi összejövetelre, vagy akár születésnapi tortának.