Eper-bodzás pohárkrém Klári konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
Alap
Közös krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
10 kcal
Eperkrém
Bodzakrém
Összesen
1095
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
Alap
Közös krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Eperkrém
Bodzakrém
Összesen
4373
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
Alap
Közös krém
-
16g mascarpone65 kcal
-
12.8g habtejszín37 kcal
-
12.8g joghurt8 kcal
-
9.6g porcukor37 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Eperkrém
Bodzakrém
Összesen
279
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 149.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1095
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 264.8 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1729.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 776 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.8 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 596.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 1273 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
4373
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
Alap
Közös krém
-
250 g mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
2 dl joghurt
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Eperkrém
Bodzakrém
Elkészítés
Alap
- Elkészítjük az alapot, a kekszet aprítóba tesszük, apróra aprítjuk, majd az olvasztatott vajjal összekeverjük. Veszünk 8 db fagyi kelyhet és az aljába nyomkodjuk a kekszes alapot, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
Közös krém
- A közös alaphoz kikeverjük a mascarponét a joghurttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a habbá vert tejszínt. Kétfelé osztjuk, az egyik felét berakjuk a hűtőbe .
- A másik feléhez hozzáadjuk az epervelőt 10 g porzselatint beáztatjuk kevés hideg vízbe, majd forrásig melegítjük .
- Hőkiegyenlítéssel elosztatjuk az epres krémben.
Eperkrém
- Megtisztítjuk az epret, majd egy lábasban összefőzzük a cukorral. Ha túl hígnak találjuk, akkor beforraljuk.
- Majd szitán vagy levesszűrőn átpasszírozzuk, hogy a magvaktól megszabaduljunk.
Bodzakrém
- A bodzaszörpbe belekeverjük a zselatint, hagyjuk állni. Elővesszük a hűtőből a félretett krémet, belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét.
- A zselatinos bodzaszörpöt forrásig melegítjük hőkiegyenlítéssel beledolgozzuk a citromkrémbe. Ha mindennel elkészültünk, akkor elkezdjük rétegezni a kehelybe az eperkrémet, majd hűtőbe rakjuk dermedni.
- Majd következik a tejszínes mascarponés bodzás krém ismét hűtő. Ha megdermedtek a rétegek a krémek friss eperrel diszkjük megszórjuk kevés porcukorral .
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 67
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept