r
Nosalty Logó

Emeletes rumtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.H.Leila
Emeletes rumtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

A díszítéshez

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

A díszítéshez

Összesen 6962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

A díszítéshez

Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    367.5 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2472 micro
Összesen 6962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

  • 2 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl rum (ha gyerekeknek készül a torta, akkor fél rumaroma 2 dl vízben feloldva)

A díszítéshez

Elkészítés

A vaníliás tésztához

  1. A vaníliás piskóta elkészítése:
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot és a vaníliás cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
  3. A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
  4. A tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kb. 5 cm távolságra habzsákból kb. 3 cm széles csíkokat nyomunk a tepsi egyik végétől a másikig. A csíkokat előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
  5. A megsült piskótacsíkokat kihűtjük. A csíkok sütését addig ismételjük, amíg az összes tészta el nem fogy.
  6. A kakaós piskóta elkészítése:
  7. Sütőpapírból 3 akkora négyzetet vágunk, hogy bőven ráférjen egy 24-26 cm átmérőjű kör. A sütőpapírdarabokon körberajzoljuk a tortaformánkat. A sütőpapírokat ezután félretesszük.
  8. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
  9. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, és laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
  10. Elővesszük a félretett sütőpapírdarabokat.
  11. Az első sütőpapírdarabot egy tepsibe fektetjük, aztán a tésztából egyenletesen vastag, kb. 1 cm magas korongot kenünk a sütőpapírra a rárajzolt kört kitöltve. A tepsit a tésztakoronggal az előmelegített sütőbe tesszük, és a piskótát megsütjük.
  12. Amíg az első lap sül, előkészítjük a következő tésztakorongot ugyanúgy, mint az elsőt: egy tepsibe fektetjük a sütőpapírt, a rárajzolt körbe kenjük 1 cm magasan a tésztát. Amikor az első lap megsült, a másodikat tesszük a sütőbe. A harmadik tésztakoronggal ugyanígy járunk el.
  13. A megsült lapokat félretesszük.
  14. Vaníliakrém és öntetek:
  15. A vaníliakrémhez a pudingporból a tejjel és a cukorral jó sűrű pudingot főzünk. Amikor megfőtt, belekeverjük a vajat.
  16. A csokoládéöntethez a hozzávalókat a rum kivételével forrásig hevítjük. Aztán levesszük a tűzről, belekeverjük a rumot, és félretesszük.
  17. A rumos öntethez szintén felforraljuk a rum kivételével a hozzávalókat. A keveréket három percig együtt forraljuk, aztán levesszük a tűzről, hozzáöntjük a rumot, és félretesszük.
  18. A torta összeállítása
  19. Előkészítünk egy kerek kapcsos tortaformát.
  20. Beleteszünk egy vékony barna piskótakorongot.
  21. Erre rákenjük a csokoládéöntet egyharmad részét, majd a vaníliakrém felét.
  22. A sárga piskótacsíkokat kisebb (3-4 centis) darabokra tépkedjük, és az összetépkedett piskóta felét minél szorosabban a vaníliakrémre rakosgatjuk. Ezt megöntözzük a rumos öntet felével.
  23. Ezután megint egy barna piskótakorong, csokiöntet, vaníliakrém, majd a megmaradt összetépkedett sárga piskóta következik. Ezen elosztjuk a rumos öntet másik felét. Rálocsoljuk a csokoládéöntet megmaradt részét. Aztán beborítjuk a megmaradt harmadik barna piskótakoronggal.
  24. Az így összeállított tortát jól lenyomkodjuk, hogy jól összetömörüljön. (Legjobb, ha valami súlyt teszünk rá, és lenyomtatjuk.)
  25. Közben a tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. Belekeverjük a rumot, és bevonjuk vele a tortát. (Ha nem közvetlen fogyasztásra készül a torta, hanem szállítani kell, azt javaslom, hogy hagyományos tejszín helyett Hulala növényi tejszínhabbal vonjuk be.)
  26. A torta tetejét csokoládéforgáccsal és cukorgyöngyökkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9832
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Szülinapra, évfordulókra, bármilyen ünnepi alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.H.Leila 1 recept

Ezt a sütit még Füreden kóstoltam a Bergmann cukrászdában. Nekem nagyon ízlett, és eldöntöttem, hogy a receptjét megszerzem. Ismerősöm segített a receptet felkutatni, így most közzéteszem, hátha másoknak is megtetszik. Ez egy tényleg nagyon rumos torta. De nem tanácsolnám a rum mennyiségének lecsökkentését, mert attól az egész torta éppen a lényegét veszítené el. Aki nem akar alkoholos édességet enni, inkább pótolja a rumot jó minőségű rumaromával. De az erősen rumos íz mindenképpen szükséges ehhez a süteményhez. Kicsit macerás az elkészítése, de aki szereti a krémeset és a rumosat, annak nagyon ajánlom. Fogyasztás előtt jó egy nappal előtte megcsinálni, hogy összeérjen, díszíteni pedig ráér a fogysztás napján is. Nem kell megijedni, először úgy néz ki a torta a sok öntettől, minha tocsogna és szét akarna folyni. De másnapra beszívja, és isteni finom. Nem szabad kispórolni semmit sem, és az öntet mennyiségét sem kell lecsökkenteni. A férjemnek nagyon ízlett. Díszíteni mindenki egyénileg úgy díszíti, ahogy neki tetszik. Nekem nem volt dekorcukrom, az most lemaradt.

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A vaníliakrémhez

A csokoládéöntethez

A rumos öntethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...