r
Nosalty Logó

Emeletes gesztenyés-ananászos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Emeletes gesztenyés-ananászos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Összesen 14706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.3 g

Zsír

  • Összesen
    460.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    3730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15165.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    567 mg
  • Kálcium
    3176 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    5908 mg
  • Nátrium
    5050 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2360.6 g
  • Cukor
    1561 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1500.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3864 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    794 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    3023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5012 micro
Összesen 14706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A téglalap alakú tortához

  1. Először elkészítjük a három darab piskótát, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket.
  2. A piskóták sülése közben elkészítjük a kétféle tölteléket.
  3. Ananászkrém: az ananászról leöntjük a levét és apró kockákra daraboljuk. Egy tálba beleöntjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és jól összekeverjük. Végül a felvert hulalát (növényi tejszín)is beleforgatjuk, és krémesre keverjük. Hűtőbe rakjuk.
  4. Gesztenyekrém: a gesztenyemasszát villával összetörjük, és hozzáadjuk a margarint. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a felvert hulalát (növényi tejszínt). Rumaromával ízesítjük, krémesre keverjük. Ezt is hűtőbe tesszük.
  5. A téglalap alakú piskótát kétlapra vágjuk, és megtöltjük az ananászos krémmel. Kívülről is bekenjük az egészet krémmel. Ha kész, hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A két szív alakú piskótát három-három lapra szeleteljük, majd jöhet a gesztenyekrém. Mindegyik lapot megtöltjük, kívülről viszont a tejszínhabbal vonjuk be, azért mert a gesztenyés krém átütne a fondant-on. Ezt is hűtőbe rakjuk kb. fél órára.
  7. Az idő leteltével kivesszük a téglalap alakú tortánkat, amibe a szívek ráhelyezésének megfelelően tartórudakat vágunk, és beleszurkáljuk a tortába. A két szív alakú tortát bevonjuk fondanttal és ráhelyezzük őket a nagy tortára.
  8. Ezután már csak a díszítés van hátra. Mindenki ahogyan szeretné, úgy díszíti (a fondantot, rózsákat és leveleketaz előző napokban készítettem el).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4233
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüleim 30. házassági évfordulójára készítettem ezt a tortát. Nagy örömet szereztem vele, és ez volt a célom. Az biztos, hogy megérte a fáradságot!!!

Hozzávalók

A téglalap alakú tortához

A szív alakú tortákhoz (2 db)

Az ananászkrémhez

A gesztenyekrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...