r
Nosalty Logó

Emeletes citrom szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Emeletes citrom szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

966
Kalória
10.5g
Fehérje
132.7g
Szénhidrátok
43.7g
Zsír
30.2g
Víz
160.8g
Koleszterin
1.9g
Rost
72.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 966 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 966 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    349.5 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1061.8 g
  • Cukor
    580 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2771 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 7726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a krémet, a pudingot megfőzzük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, beletesszük a reszelt citromhéjat, részletekben a kihűlt pudinghoz adjuk. Az egészet habosra kavarjuk, majd annyi citromlét adunk hozzá, hogy kellemesen savanykás legyen. Amíg a tészta elkészül, a krémet hűtőbe tesszük.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, közepébe a porcukrot, amit a két tojássárgával elkavarunk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, a szódabikarbonát egy pár csepp citromlével felfuttatjuk, az egészet összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adjuk hozzá, hogy ne lágyuljon el a tészta.
  3. Három egyforma részre osztjuk és három lapot nyújtunk (28x38). Egyenként tepsiháton, sütőpapíron megsütjük (12-13 perc).
  4. Amikor a lapok kihűltek, az alsó lapot megkenjük a krém 2/3-ával, ráhelyezzük a második lapot, megkenjük lekvárral, rátesszük a harmadik lapot, majd nagyon éles késsel a tésztát keresztbe félbevágjuk, a maradék krémet rákenjük az egyik félbevágott tészta tetejére a másik felet ráhelyezzük. Így egy hatlapos süteményt kapunk, 3 krém és 2 lekvárréteggel. A tetejét bevonjuk cukormázzal.
  5. A cukrot nagyon finomra daráljuk, hozzáadjuk a citromlét. Egy nagyobb csészében vizet forralunk, ebből két ek-nyit a cukorra töltünk és gyorsan elkavarjuk. Előzőleg a forró vízbe beleállítunk egy hosszabb élű kést, amikor a cukormázat a tésztára öntjük, a kést szárazra töröljük és ezzel elsimítjuk a tészta tetején. Gyorsan kell dolgozni, mert nagyon hamar megköt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x38

Eredetileg a citromszelet 4 lapból készül (ilyenkor kisebb lapokat nyújtunk ugyanabból az adagból). Ha vendégeknek készül így mutatósabb. Olyan, mint egy torta szelet. Pár órára,  hűtőbe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.. Forró késsel könnyen szeletelhető.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!