r
Nosalty Logó

Elegáns újhagyma-„karika”

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Elegáns újhagyma-„karika”
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A hagymakarikákhoz

Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A hagymakarikákhoz

Összesen 1489 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A hagymakarikákhoz

Összesen 36 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2357 micro
Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7921.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    4991 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1153 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9953 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18856 micro
Összesen 1489 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

A hagymakarikákhoz

Elkészítés

A hagymakarikákhoz

  1. Az újhagymákat megmossuk, majd levágjuk a használható részüket: ez a gyökérrész felett kezdődik és a halványzöld sávig tart, ahol a hagyma még nem ágazik el túlságosan. Persze a sötétzöld részeket se dobjuk ki: ezeket a tejfölös mártogatósba apríthatjuk majd.
  2. A lisztet, kukoricalisztet, fűszereket és sört egy tálban elkeverjük. Nagyjából olyan sűrű masszát kell kapnunk, mint a palacsintatészta.
  3. Az újhagymát nagyjából 5 centiméternyi darabokra vágjuk, majd kisebb adagonként belemártjuk a sörtésztába. Forró olajban kisütjük őket, ha már aranybarna és ropogós a külső bunda, akkor papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsepegni.
  4. A tejfölt elkeverjük az újhagyma aprított zöldjével, sózzuk, borsozzuk, majd a bundázott hagymával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3128
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 13.

Receptkategóriák

Elegáns újhagyma-„karika”
Lakos Benedek 373 recept

Ugyan nem kerek és nem vöröshagymából készül, mégis a hagymakarika nevet adtam ennek a receptnek. Mert lélekben az is: kívülről ropogós, aranybarna bundát visel, míg belül édeskés, vajpuha hagyma fogad minket. Hagymás tejfölbe mártogatva még addiktívabb: tényleg percek alatt eltűnik, nem lesz ideje kihűlni sem.

Hozzávalók

A hagymakarikákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...