r
Nosalty Logó

Ehető csibék tojásból

erica
Ehető csibék tojásból
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

221
Kalória
13g
Fehérje
4.2g
Szénhidrát
16.5g
Zsír
70.5g
Víz
250.3g
Koleszterin
661.9mg
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 221 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2700.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2670 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6053 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 1103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, összetörjük.
  2. Adunk hozzá tejfölt, kis majonézt, májkrémet, sót és borsot ízlés szerint. A krémet visszatesszük a fehérjébe.
  3. Reszelt sajtba belenyomjuk, hogy ne ragadjon az alja.
  4. A medve sajtból golyókat formálunk, ez lesz a feje. A szeme 1-1 szem egész bors, a taraját és a csőrét sárgarépából faragjuk ki hozzá. A fejet fogpiszkálóval rögzítjük a testéhez, a farkát petrezselyemből készítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Főzőversenyre is elkészítettem, előételnek, nagy sikert aratott, az akkori újságban szerepeltem ezzel:) nagyon örültem ennek, mert finom, olcsó és próbáld ki, ha vendéget vársz:) vagy ha nem, akkor is:)

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...