Egzotikus áfonyatorta cukormentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
A vaníliakrémhez
-
83g tej47 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
29 kcal
-
2g xilit4 kcal
-
0 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
Az áfonyazseléhez
-
42g áfonya24 kcal
-
21g piros ribizli11 kcal
-
29g almalé13 kcal
-
14 kcal
Összesen
266
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
80g zabliszt323 kcal
-
12g kókuszreszelék79 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliakrémhez
-
1000g tej560 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
343 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Az áfonyazseléhez
-
500g áfonya285 kcal
-
250g piros ribizli137 kcal
-
350g almalé161 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
Összesen
3186
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
9.5g tojás12 kcal
-
1.7g xilit4 kcal
-
2.8g zabliszt11 kcal
-
0.4g kókuszreszelék3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliakrémhez
-
34.4g tej19 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
-
0.7g xilit2 kcal
-
0 kcal
-
6.9g habtejszín20 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
Az áfonyazseléhez
-
17.2g áfonya10 kcal
-
8.6g piros ribizli5 kcal
-
12g almalé6 kcal
-
1.5g epres pudingpor6 kcal
Összesen
111
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 105.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
266
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 91.3 g
Zsír
-
Összesen 122.5 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5669.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 2044 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1792 mg
-
Nátrium 1438 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.3 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1265.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 965 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 827 mg
-
Retinol - A vitamin: 935 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1932 micro
Összesen
3186
kcal
- 5% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
4 púpozott ek zabliszt
-
2 ek kókuszreszelék
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A vaníliakrémhez
-
1 l tej
-
0.5 db vanília
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 ek xilit
-
10 ml folyékony édesítőszer
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
Az áfonyazseléhez
Elkészítés
A piskótához
- 1 liter tejbe tegyük bele a vaníliarudat, így főzzünk meg 2 csomag vanília ízű pudingot, amikor besűrűsödött, akkor tegyük hozzá a nyírfacukrot és az édesítőt is. Fedjük le folpack-kal (a fólia érintkezzen a krémmel), így nem fog megbőrösödni a teteje, hagyjuk teljesen kihűlni. Ez legalább 4-5 óra állást jelent hideg helyen.
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A tojásokat válasszuk szét. A zablisztbe szórjuk bele a kókuszt és a fél csomag sütőport, fakanállal keverjük át.
- A tojások fehérjét a csipet sóval és 3 ek nyírfacukorral verjük kemény habbá.
- A tojások sárgáját a maradék 2 ek nyírfacukorral keverjük habverővel habosra (3-4 perc).
- A fehérjére öntsük rá a sárgáját, és alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, fakanállal keverjük bele Ha már márványos a massza, szórjuk bele a lisztes keverék egyik felét, keverjük tovább, ha már nem látunk csomókat a habban, adjuk hozzá a liszt másik felét is.
- Egy kb. 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és óvatosan töltsük bele a masszát, egyengessük simára a tetejét, és helyezzük a sütőbe, mérsékeljük a tüzet 155 fokra. Tűpróbáig süssük, de 40 percig ne nyissuk ki a sütőajtót. (Nekem 48 perc alatt készült el.) Ha megsült a piskóta, fejjel lefelé fordítva helyezzük egy rácsra - még ne távolítsuk el a keretét. Ha langyosra hűlt: vágjuk körbe a forma mellet, távolítsuk el róla a keretet, és így hagyjuk teljesen kihűlni. (Ez 1,5-2 óra.) Kihűlés után vágjuk ketté keresztben.
- A vaníliapudingból távolítsuk el a vaníliarudat. Verjük habbá a tejszínt, a 1 perc után adjuk hozzá a zselatinfixet. A pudingot is keverjük át habverővel, öntsük rá a tejszínt, és egyneműsítsük a krémet.
- Az 1. tortalapot helyezzük vissza a tortaforma aljába, öntsük rá a vaníliakrémet, és simítsuk el. Helyezzük a krém tetejére a 2. tortalapot.
- 3 dl almalevet öntsük egy kis lábasba, és tegyük fel a tűzre. A maradék fél dl almalével keverjük simára az eper ízű pudingot, öntsük a meleg almaléhez, és főzzük sűrűre. Ha felforrt, adjuk hozzá a gyümölcsöket. Óvatosan keverjük át, és öntsük a 2. piskótalap tetejére. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, előtte érdemes meleg vízzel leöblíteni, hogy a felesleges jeges darabok ne higítsák tovább a gyümölcskrémet.)
- Hűtsük a tortánkat legalább 6 órán át.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 16379
- Feltöltés dátuma: 2012. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
A családom szerint a tészta csak ürügy a krém elfogyasztására. Ez a torta ennek az elvnek a mentén készült: édes, krémes, gyümölcsös.