Egytepsis morzsás sült lazac burgonyával
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
25 dkg lazac
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 közepes db burgonya
-
4 ek olívaolaj
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
5 dkg parmezán sajt
-
35 g tökmag
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 gerezd fokhagyma
793
Kalória
47.7g
Fehérje
73.4g
Szénhidrátok
33.9g
Zsír
228.1g
Víz
74.5g
Koleszterin
9g
Rost
4.5g
Cukor
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g lazac159 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
18g tökmag78 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
793
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g lazac318 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
35g tökmag156 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
1586
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
28.5g lazac36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45.7g burgonya26 kcal
-
3.7g olívaolaj32 kcal
-
11.4g zsemlemorzsa45 kcal
-
5.7g parmezán sajt22 kcal
-
4g tökmag18 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
179
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2099.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 766 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 228.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 549 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
793
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.4 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4198.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 861 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1373 mg
-
Nátrium 1533 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 456.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 1097 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1586
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
179
kcal
Elkészítés
- A lazacos besózzuk-borsozzuk. A burgonyát tetszőleges módon feldaraboljuk, meglocsoljuk az olívaolaj felével, és megsózzuk.
- Egy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a durvára darált tökmagot, a citromhéjat, a reszelt fokhagymát és a friss zöldfűszereket. Megborsozzuk, hozzáöntjük a maradék olívaolajat, és megint összeforgatjuk.
- A burgonyát egy tepsibe tesszük, és hozzákanalazzuk a morzsás keverék felét. Jól összeforgatjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából 20 percre.
- A 20 perc leteltével kivesszük a burgonyát, ráfektetjük a lazacszeleteket, a tetejüket megpakoljuk a morzsával, és újabb negyed órát sütjük.
- Tálaláskor megszórjuk frissen aprított snidlinggel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 35 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
Gyorsan összedobható, tápláló és ízletes fogás, amit az omlósra sült lazachús és a ropogósra pirult morzsa csodálatos harmóniája tesz tökéletessé.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!