Egytepsis morzsás sült lazac burgonyával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g lazac159 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
18g tökmag78 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
793
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g lazac318 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
35g tökmag156 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
1586
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
28.5g lazac36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45.7g burgonya26 kcal
-
3.7g olívaolaj32 kcal
-
11.4g zsemlemorzsa45 kcal
-
5.7g parmezán sajt22 kcal
-
4g tökmag18 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
179
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2099.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 766 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 228.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 549 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
793
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.4 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4198.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 861 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1373 mg
-
Nátrium 1533 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 456.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 1097 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1586
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
179
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
25 dkg lazac
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 közepes db burgonya
-
4 ek olívaolaj
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
5 dkg parmezán sajt
-
35 g tökmag
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A lazacos besózzuk-borsozzuk. A burgonyát tetszőleges módon feldaraboljuk, meglocsoljuk az olívaolaj felével, és megsózzuk.
- Egy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a durvára darált tökmagot, a citromhéjat, a reszelt fokhagymát és a friss zöldfűszereket. Megborsozzuk, hozzáöntjük a maradék olívaolajat, és megint összeforgatjuk.
- A burgonyát egy tepsibe tesszük, és hozzákanalazzuk a morzsás keverék felét. Jól összeforgatjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából 20 percre.
- A 20 perc leteltével kivesszük a burgonyát, ráfektetjük a lazacszeleteket, a tetejüket megpakoljuk a morzsával, és újabb negyed órát sütjük.
- Tálaláskor megszórjuk frissen aprított snidlinggel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 437
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 175
- Össznézettség: 31507
- Feltöltés dátuma: 2018. április 26.
Ajánló
Ha marad morzsa, véletlenül se dobjuk ki, inkább fagyasszuk le, jó lesz később is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Gyorsan összedobható, tápláló és ízletes fogás, amit az omlósra sült lazachús és a ropogósra pirult morzsa csodálatos harmóniája tesz tökéletessé.