Egyszerű túrós pite baracklekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g friss tészta146 kcal
-
35 kcal
-
56g tehéntúró83 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
10 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
10 kcal
Összesen
319
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g friss tészta1164 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
450g tehéntúró662 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
76 kcal
Összesen
2530
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
34.9g friss tészta102 kcal
-
8.7g sárgabaracklekvár24 kcal
-
39.3g tehéntúró58 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
1.7g vaníliás cukor7 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
1.7g kukoricakeményítő7 kcal
Összesen
222
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878 g
-
Cink 147 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 114 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 68 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
319
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 457 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7023.6 g
-
Cink 1174 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 671 mg
-
Vas 916 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 1416 mg
-
Nátrium 2494 mg
-
Réz 46 mg
-
Mangán 39 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.5 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 566.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 115 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 542 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 326 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 468 micro
Összesen
2530
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.4 g
-
Cink 103 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 80 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 47 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
222
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
100 g sárgabaracklekvár
-
45 dkg tehéntúró
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2 ek vaníliás cukor
-
2 ek tejföl
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 ek porcukor
-
2 csapott ek kukoricakeményítő
Elkészítés
- A friss tésztából levágunk egy akkora négyzetet, mi lefedi az előzöleg kivajazott piteformánkat. Beleegyengetjük a tésztát, a forma pereme mentén levágjuk a felesleget. A maradék tésztát ne dobjuk ki, ebből lesz majd a rácsozás.
- Villával szurkáljuk meg a tésztát, majd 190 fokos süssük 10 percet. Ha nagy teljesítményű a sütőnk, érdemes sütőgyöngyöt vagy sütőbabot is tenni a tésztánk belsejébe, hogy ne puffadjon meg nagyon (a sütőgyöngy alá természetesen tegyünk sütőpapírt.
- A sütőből kivett pitetésztára azonnal kenjük rá a lekvár kb. negyedét.
- A tészta elősütése alatt gyorsan készítsük el a tölteléket. Ehhez a túrót, a tojást és a sárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a lekvár felét (kb. 50g), egy csipet sót, valamint a citrom levét és háját keverjük össze alaposan egy nagy tálban. Szükség szerint tegyünk hozzá pár kanál porcukrot és egy kevés keményítőt is - utóbbit főleg akkor érdemes, ha vizesebb a túrónk. Keverjük csomómentesre.
- Kanalazzuk a tölteléket az elősütött és lekvárral lekent tésztára. A maradék nyers tésztából vágjunk csíkokat, amiket sodrófával kicsit nyújtsunk szélesebbre. Rácsozhatjátok a pite tetejét hagyományosan, de mindenfelé kreatív megoldást is kipróbálhattok.
- A tésztarácsokat aztán kenjük le a maradék kis lekvárral, majd tegyük 30 percre sütőbe.
- A kész pitét hagyjuk picit hűlni, majd szórjuk le porcukorral és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4114
- Feltöltés dátuma: 2022. április 11.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Nosalty
1495 recept
Ez a frissítően túrós-barackos pite nem véletlenül lett a legújabb kedvencünk: pikk-pakk elkészül, könnyed, egyszerre édes és kellemesen savanykás, ráadásul a rácsozott tető impozánssá is teszi. Az ünnepi asztalra is remek választás, ha egy könnyű és egyszerű édességre vágytok, de bármelyik hétvégére vagy bulira elkészítve is megállja a helyét.