r
Nosalty Logó

Egyszerű túrós pite baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Egyszerű túrós pite baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2530 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878 g
  • Cink
    147 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    114 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7023.6 g
  • Cink
    1174 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    916 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    115 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    542 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 2530 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss tésztából levágunk egy akkora négyzetet, mi lefedi az előzöleg kivajazott piteformánkat. Beleegyengetjük a tésztát, a forma pereme mentén levágjuk a felesleget. A maradék tésztát ne dobjuk ki, ebből lesz majd a rácsozás.
  2. Villával szurkáljuk meg a tésztát, majd 190 fokos süssük 10 percet. Ha nagy teljesítményű a sütőnk, érdemes sütőgyöngyöt vagy sütőbabot is tenni a tésztánk belsejébe, hogy ne puffadjon meg nagyon (a sütőgyöngy alá természetesen tegyünk sütőpapírt.
  3. A sütőből kivett pitetésztára azonnal kenjük rá a lekvár kb. negyedét.
  4. A tészta elősütése alatt gyorsan készítsük el a tölteléket. Ehhez a túrót, a tojást és a sárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a lekvár felét (kb. 50g), egy csipet sót, valamint a citrom levét és háját keverjük össze alaposan egy nagy tálban. Szükség szerint tegyünk hozzá pár kanál porcukrot és egy kevés keményítőt is - utóbbit főleg akkor érdemes, ha vizesebb a túrónk. Keverjük csomómentesre.
  5. Kanalazzuk a tölteléket az elősütött és lekvárral lekent tésztára. A maradék nyers tésztából vágjunk csíkokat, amiket sodrófával kicsit nyújtsunk szélesebbre. Rácsozhatjátok a pite tetejét hagyományosan, de mindenfelé kreatív megoldást is kipróbálhattok.
  6. A tésztarácsokat aztán kenjük le a maradék kis lekvárral, majd tegyük 30 percre sütőbe.
  7. A kész pitét hagyjuk picit hűlni, majd szórjuk le porcukorral és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4114
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 11.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Ez a frissítően túrós-barackos pite nem véletlenül lett a legújabb kedvencünk: pikk-pakk elkészül, könnyed, egyszerre édes és kellemesen savanykás, ráadásul a rácsozott tető impozánssá is teszi. Az ünnepi asztalra is remek választás, ha egy könnyű és egyszerű édességre vágytok, de bármelyik hétvégére vagy bulira elkészítve is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...