Egyszerű spárgakrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g fehér spárga18 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
175g zöldség alaplé12 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g sajt44 kcal
Összesen
253
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
700g zöldség alaplé49 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
1009
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
31g fehér spárga4 kcal
-
3.1g margarin22 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
43.5g zöldség alaplé3 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
12.4g főzőtejszín16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
Összesen
61
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 149.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 522 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 665 micro
Összesen
253
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4035.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 655 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 2643 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 597.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 907 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 731 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2088 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2658 micro
Összesen
1009
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg fehér spárga
-
5 dkg margarin
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgákat (fejnél kb. 5 cm-t nem kell) vékonyan megpucoljuk. 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Átöblítjük.
- A kétféle hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát apróra felkockázzuk. Egy edényben a margarinon vagy vajon üvegesre megdinszteljük. Hozzáadjuk feldarabolva a fokhagymát. Kevergetve picit tovább pároljuk a hagymákat. Hozzáadjuk a lisztet, picikét megpirítjuk.
- Apránként hozzáadjuk a vizet, kevergetve, hogy ne csomósodjon be. Beletesszük a zöldségleves kockákat, petrezselymet és a spárgát. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
- Ha megfőtt, átturmixoljuk, tésztaszűrőn keresztül (esetleges fás részeket így kiszűrjük) visszaöntjük a lábasba.
- Öntsük hozzá a tejszínt, pár percig főzzük össze. Ízlésünk szerint ízesítsük sóval, fehérborssal és szerecsendióval.
- Tálaláskor reszelt sajttal, levesgyönggyel szórjuk meg. Ha van kedvünk, levesgyöngy helyett piríthatunk a tetejére bacon kockát vagy füstölt tarja kockát, illetve sonkát.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 140220
- Feltöltés dátuma: 2014. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Régebben egy másik főzős oldalon találtam az alapreceptet. A mi ízlésünknek megfelelően alakítottam rajta. Bevált, egyszerű, gyors leves.