r
Nosalty Logó

Egyszerű paradicsomos húsgombóc Dinától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dina79
Egyszerű paradicsomos húsgombóc Dinától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    424 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3484.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2544.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    108444 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3493 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük, és langyosra hűtjük.
  2. Egy lábasban az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Hozzáadjuk az egész borsot és a babérlevelet, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és cukorral.
  3. Kis lángon többször kevergetve felforraljuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a húsgombócot. A darált húst összekeverjük a kihűlt főzött rizzsel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és alaposan összekeverjük. Majd nedves kézzel gombócokat formázunk.
  5. A gombócokat a felforrt paradicsomlébe tesszük, és együtt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24562
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy étel, amit sokféleképp el lehet készíteni. Nálunk mindig házilag készített paradicsomléből készül, amit anyósom tesz el nyáron, mikor kiló szám érik a paradicsom a kertben. Az ismeretségi körömben nagyon megosztó étel, sokan nem szeretik, mert úgymond "nem bírja a gyomruk". Én sem szeretem a paradicsomlé túl savas ízét, ezért nálunk muszáj vízzel hígítani. Ezt a módszert alkalmazva búcsút mondhatunk a gyomorproblémáknak. Az ízesítés lehet túl egyszerű, de mi így szeretjük. A gombócot sok-sok őrölt borssal, a levet pedig kevés cukorral. Ez tulajdonképpen egy töltött paprika recept is lehetne, amikor paprikába töltjük a darált húsos tölteléket. Mi nem szeretjük a főtt paprikát, ezért így nem szoktam készíteni. Ha valakinek kedve támad ehhez a variációhoz, kb. 6-7 paprikára lesz szüksége ehhez a mennyiséghez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...