r
Nosalty Logó

Egyszerű paradicsomos-fetás spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nadja
Egyszerű paradicsomos-fetás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11248 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7777.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    525 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    3603 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    800 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2100 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    5209 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    78738 micro
  • Lut-zea
    3249 micro
Összesen 3526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4310 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet egy nagy lábasban, majd ha felforrt, sózzuk erőteljesen, és főzzük meg a spagettit al dentére.
  2. Közben készítsük el a szószt. Először is kevés olívaolajon pirítsuk meg a vékonyra szelt fokhagymagerezdeket. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
  3. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomokat, kicsit hagyjuk pirulni, majd öntsük fel paradicsomlével, és fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Nagyjából 10 percig hagyjuk közepes lángon rotyogni.
  4. Rakjunk félre egy keveset a petrezselyemből díszítésnek, a csokor felét pedig vágjuk apróra, ehhez nyugodtan használjuk fel a petrezselyem szárát is. Az utolsó egy percben keverjük a paradicsomszószhoz.
  5. Kanalazzuk az elkészült szószt a tésztára, majd tördeljük rá a feta sajtot, és díszítsük egy kevés petrezselyemlevéllel. Azonnal fogyasszuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3719
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mediterrán konyha az egyik kedvencem, egyrészt mert fenntartható, másrészről egyszerűen imádom a könnyű, egészséges hozzávalókból összedobható finom ételeket. Ez a paradicsomszószos tészta is nagyon gyorsan elkészült, és nem is kell hozzá semmi különlegesség. Bár, ha akad otthon némi plusz szárított paradicsomunk, akkor azt is dobjuk bele bátran. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...