Egyben sült tavaszi zöldségek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
53 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
8g lilahagyma3 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
289
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g franciasaláta alap320 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
165g tojás208 kcal
Összesen
1727
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
37.8g franciasaláta alap24 kcal
-
13.9g újhagyma3 kcal
-
3.8g lilahagyma1 kcal
-
9.1g kápia paprika2 kcal
-
7.6g trappista sajt27 kcal
-
7.6g bacon30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
Összesen
132
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 556 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 469 micro
Összesen
289
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.1 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3644 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 858 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 1014 mg
-
Nátrium 1519 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 445.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 867 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 517 mg
-
Retinol - A vitamin: 556 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 3334 micro
-
β-crypt 743 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2813 micro
Összesen
1727
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
132
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
50 dkg franciasaláta alap
-
2 közepes db újhagyma
-
1 kis fej lilahagyma
-
1 közepes db kápia paprika
-
10 dkg trappista sajt
-
10 dkg bacon
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
5 púpozott ek finomliszt
-
3 db tojás
Elkészítés
- A bacont felcsíkozzuk, és egy serpenyőben kiolvasztjuk, roppanósra sütjük.
- A franciasaláta alapot sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A lila hagymát és a kápiát felaprítjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az egészet összekeverjük, hozzáadjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával.
- Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a lisztet, és az egész masszát kikeverjük.
- Egy püspökkenyér- vagy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.
- Ha kész, kiborítjuk, és megvárjuk, míg langyosra hűl.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 267
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 19276
- Feltöltés dátuma: 2019. március 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti hidegtálak és saláták
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Ízletes és tavaszias zöldséges egyveleg, hidegen és melegen, saláták, főzelékek mellé is szuper ötlet, de magában, egy kis joghurtos öntettel is nagyon finom!