r
Nosalty Logó

Egyben sült sertésszűz articsókával és karfiolpürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Egyben sült sertésszűz articsókával és karfiolpürével
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Összesen 1190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Összesen 66 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2792.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 1190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Elkészítés

A húshoz

  1. A szüzet nagyon alaposan megtisztítjuk, a hártyát, és egyéb nem odaillő dolgokat gondosan eltávolítjuk.
  2. Alufóliára tesszük, megkenjük olajjal és egyenletesen bedörzsöljük a hétbors keverékkel, néhány napig hűtőben érleljük.
  3. A sütőt előmelegítjük 100 fokra, a húst kivesszük a hűtőböl, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  4. Tűzálló tálba tesszük, ha a pác olaj kevésnek tűnik, aláöntünk egy kevés olajat, sózzuk és megöntözzük fehérborral, lefedjük.
  5. A sütőben 4 órát sütjük, kb fél óránként megforgatjuk, saját levével locsolgatjuk.
  6. A végén a sütőt 200 fokra állítjuk, levesszük a húsról a fedőt és mindkét oldalát pirosra sütjük.
  7. Közben előkészítjük a köreteket: a karfiolt rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk.
  8. A vajjal, tejszínnel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, melegen tartjuk.
  9. Serpenyőben kevés olajon dinszteljük az apróra vágott hagymát, aztán mehet bele a kapribogyó, a mustár és a kettőbe/ négybe vágott articsóka, valamint a forró alaplé.
  10. Közepes tűzön összeforraljuk.
  11. A húst felszeleteljük és a két körettel tálaljuk.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés ideje: 260 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 39930
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 26.

Ajánló

Könnyű fogás, talán pont ezért eshet jól hozzá egy karakteres, mégis könnyed vörösbor, mondjuk zweigelt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a vacsora a tiszteletreméltó Váncsa és Chili receptjein alapul, és egy pohár Apátsági sauvignon blanc inspirálta az én verziómat. A sütési idő a hőmérséklet emelésével természetesen rövidíthető, de ha van időnk megéri kivárni. Viszont az alaplé nem helyettesíthető leveskockával és hasonló szörnyűségekkel. Erről lsd. Váncsa vonatkozó álláspontját.  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!