r
Nosalty Logó

Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Elementsaqua
Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 10184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4814.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    3922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.5 g

Zsír

  • Összesen
    944.4 g
  • Telített zsírsav
    318 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    410 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28888.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    507 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    4231 mg
  • Nátrium
    23532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 10184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hentesnél kérd, hogy a bordacsontokat vegye ki, nem bonyolult, de ő gyorsan megoldja.
  2. A bőrős felét sniccerrel vagy éles késsel vágjuk át kb. centis távolságban, de csak a vékony zsírrétegig, a húsba ne vágjunk bele. A só kivételével keverjük össze a pác hozzávalóit.
  3. A chilis sóval alaposan dörzsöljük be, jusson a vágásokba is bőven. Majd a húsos oldalt dörzsöljük be a páccal. Legalább egy éjszakát pácoljuk, de lehet egy nap is.
  4. A húst sütés előtt hengerbe kell összekötni, nehogy műanyagos zsinórt használjunk! A legegyszerűbb a natúr, kötözőnek használt spárga. A hentescsomó nem bonyolult, elég sok videó található a neten. Nekem is sikerült, és bár nem lett egyenes a csomók sora, de szépen összefogta a húst, és elégedett vagyok a látvánnyal.
  5. Tegyük 180 fokra melegített sütőbe, öntsünk alá kevés vizet, alufólia alatt süssük kb. 3 órát. Maghőmérő vagy "villa beleszúr" módszerrel ellenőrizzük, puha-e a hús. Amikor elég puhának véljük, akkor vegyük le a fóliát, és tegyük 230 fokra a sütőt, süssük szép ropogósra a bőrt is.
  6. Mikor kivesszük a húst, hagyjuk pihenni, legalább 1-1,5 órát. Szeletelés előtt vegyük le a zsineget.
  7. A ropogós bőr és fűszeres omlós hús isteni lesz, jó étvágyat hozzá.
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 21733
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 06.

Ajánló

Vendéget vársz vagy  ünnepi ételt készítenél szeretteidnek? Ezzel biztosan sikered lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús
Elementsaqua 12 recept

Több főzős műsorban is láttam már bőrős császárhús készítését, és nagyon szerettem volna megkóstolni, így most szilveszterre ezzel készültem a bulira. Várakozáson felül sikerült, a bőr isteni ropogós. A hús az itt is használt pácnak köszönhetően omlós és kellően fűszeres volt. Remélem, másnak is ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...