Egyben sült bőrős császár - ropogós bőr, omlós pácolt hús
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Elementsaqua
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 35% Zsír
Összesen
1699
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 35% Zsír
Összesen
10184
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 157.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4814.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 3922 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 229.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 201 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1699
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 343.5 g
Zsír
-
Összesen 944.4 g
-
Telített zsírsav 318 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 410 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 146 g
-
Koleszterin 1650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28888.1 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 507 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 4231 mg
-
Nátrium 23532 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1379.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 400 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 1212 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1206 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
10184
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1037.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 845 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 43 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hentesnél kérd, hogy a bordacsontokat vegye ki, nem bonyolult, de ő gyorsan megoldja.
- A bőrős felét sniccerrel vagy éles késsel vágjuk át kb. centis távolságban, de csak a vékony zsírrétegig, a húsba ne vágjunk bele. A só kivételével keverjük össze a pác hozzávalóit.
- A chilis sóval alaposan dörzsöljük be, jusson a vágásokba is bőven. Majd a húsos oldalt dörzsöljük be a páccal. Legalább egy éjszakát pácoljuk, de lehet egy nap is.
- A húst sütés előtt hengerbe kell összekötni, nehogy műanyagos zsinórt használjunk! A legegyszerűbb a natúr, kötözőnek használt spárga. A hentescsomó nem bonyolult, elég sok videó található a neten. Nekem is sikerült, és bár nem lett egyenes a csomók sora, de szépen összefogta a húst, és elégedett vagyok a látvánnyal.
- Tegyük 180 fokra melegített sütőbe, öntsünk alá kevés vizet, alufólia alatt süssük kb. 3 órát. Maghőmérő vagy "villa beleszúr" módszerrel ellenőrizzük, puha-e a hús. Amikor elég puhának véljük, akkor vegyük le a fóliát, és tegyük 230 fokra a sütőt, süssük szép ropogósra a bőrt is.
- Mikor kivesszük a húst, hagyjuk pihenni, legalább 1-1,5 órát. Szeletelés előtt vegyük le a zsineget.
- A ropogós bőr és fűszeres omlós hús isteni lesz, jó étvágyat hozzá.
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 162
- Össznézettség: 22330
- Feltöltés dátuma: 2019. január 06.
Ajánló
Vendéget vársz vagy ünnepi ételt készítenél szeretteidnek? Ezzel biztosan sikered lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Elementsaqua
12 recept
Több főzős műsorban is láttam már bőrős császárhús készítését, és nagyon szerettem volna megkóstolni, így most szilveszterre ezzel készültem a bulira. Várakozáson felül sikerült, a bőr isteni ropogós. A hús az itt is használt pácnak köszönhetően omlós és kellően fűszeres volt. Remélem, másnak is ízleni fog.