r
Nosalty Logó

Egrespite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sunyi
Egrespite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 625 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4998 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 625 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5211.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.8 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1894 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 4998 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, cukrot, sütőport összekavarjuk, azután beledolgozzuk a tojást, majd a tejfölt, végül a darabokra vágott margarint is.
  2. A tészta 2 adag pitéhez elég, úgyhogy felezzük a tésztát, és az egyik felét a mélyhűtőbe rakjuk (egy hónapig is eláll). A másik adag tésztát kilisztezett edényben a hűtőben pihentetjük, minimum egy órát, de akár egész éjszakára is betehetjük.
  3. Az egrest leturmixoljuk, a megmosott, meghámozott almákat ráreszeljük, egy fél citrom levével és cukorral felforraljuk. 2-3 percig forraljuk. A tűzről levéve fahéjjal és cukorral ízlés szerint elkeverjük. Fontos kóstolni, mert az egres fanyarsága miatt sok cukor kell bele!!
  4. A pitetésztából lecsippentünk egy keveset, és félretesszük a végére a csíkozáshoz. Kivajazott, kilisztezett tortaformába lapogatjuk a tésztát, majd elősütjük, amíg egy kis színt nem kap.
  5. Elegyengetjük benne a masszánkat, majd a tetejét a tésztacsíkokkal díszítjük. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tésztacsíkok szép aranybarna színt kapnak.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21877
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az benne a legjobb, hogy sokféle gyümölccsel el lehet készíteni, frissel, fagyasztottal egyaránt, a tésztája passzol hozzá. Én már készítettem rebarbarával, almával és körtével is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...