Eggs En Cocotte, azaz sült tojás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
14g vaj100 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tökmagolaj88 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
65 kcal
-
150g kenyér411 kcal
Összesen
1057
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
28g vaj201 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tökmagolaj177 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
129 kcal
-
300g kenyér822 kcal
Összesen
2116
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
3.6g vaj26 kcal
-
28.6g tojás36 kcal
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
13g kecskesajt47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g tökmagolaj23 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
6.5g szárított paradicsom17 kcal
-
39.1g kenyér107 kcal
Összesen
275
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 457 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2441.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 1091 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 171.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 518 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 11476 micro
-
Lut-zea 908 micro
Összesen
1057
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.3 g
Zsír
-
Összesen 121.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 915 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4883.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1361 mg
-
Nátrium 2182 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 342.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1070 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 192 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 1036 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 22951 micro
-
Lut-zea 1815 micro
Összesen
2116
kcal
- 12% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2988 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
4 db tojás
-
50 ml habtejszín
-
100 g kecskesajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek tökmagolaj
-
petrezselyem ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
50 g szárított paradicsom
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két ramekin (egyadagos porcelán sütőedény) alját és oldalát puha vajjal kenjük meg. Üssünk bele két-két tojást egészben. Morzsoljuk rá a kecskesajtot, és öntsük rá a tejszínt.
- Helyezzük a ramekineket egy magas falú tepsibe. Öntsünk körülbelül 4 bögre forrásban lévő vizet a tepsibe, amíg el nem éri a ramekinek oldalának felét. Ha a ramekineknek van fedelük, tegyük rájuk. Ha nincs, fedjük le a teljes tepsit alufóliával.
- 20-30 perc alatt elkészül. Ha folyós sárgáját szeretnénk, addig süssük, amíg a tojás el nem éri a már szilárd, de késsé remegős állagot.
- Amíg sülnek a tojások, szeleteljünk fel fél bagettet vagy bármilyen kenyeret, és pirítsuk vajon aranybarnára.
- Ha elkészült a tojás, vegyük le a fedőt. Csurgassunk rá tökmagolajat, sózzuk, borsozzuk, majd tegyünk a tetejére az aprított aszalt paradicsomból, és szórjuk meg finomra vágott friss fűszerekkel.
- Tunkoljuk a pirítóst a tojásba!
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4370
- Feltöltés dátuma: 2022. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
Az eggs en cocotte, azaz sült tojás elkészítése rendkívül egyszerű. A fenséges finomsághoz a tojásokat ramekinben készítjük (ez egy egyadagos porcelán sütőedény) bain marie avagy forró vízfürdő segítségével. A tojásokat tejszínnel és lágy kecskesajttal sütjük, amitől szép, krémes, „pudingos" állagú ételt kapunk. Feldobhatjuk különböző feltétekkel, mint a metélőhagyma, az aszalt paradicsom és a tökmagolaj, de nyugodtan adhatunk hozzá bármilyen egyéb feltétet, amit szeretünk! A legfontosabbat ne felejtsük el: a ropogós vajas pirítóst a sült tojás tunkolásához!