r
Nosalty Logó

Egészséges narancsos-mandulás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egészséges narancsos-mandulás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  2. Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót egy tálban. Félretesszük.
  3. Megmossuk a narancso(ka)t, és krumplihámozóval (vagy késsel) vékony csíkokban levágjuk a héját. (Én általában 1.5 narancs héját használok, de 1 is elég, csak úgy kevésbé lesz erős a narancshéj aroma.) A recepthez szükséges narancslé 1 narancsból is kijön.
  4. Turmixgépben összekeverjük a tejet a narancslével, erytrittel, tojással, olívaolajjal, vaníliával és a kardamommal.
  5. A narancshéj-csíkokat hozzáadjuk a folyékony hozzávalókhoz, és turmixgéppel tovább keverjük, amíg el nem tűnnek a nagyobb darabok.
  6. A folyékony masszát hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és eldolgozzuk egy fakanállal.
  7. 2 kisebb marék darabolt mandulát szórunk még a tésztába, és keverünk rajta párat.
  8. Muffin formákba töltjük a tésztát, és a tetejüket még megszórjuk egy kis kardamomos erytrittel.
  9. Kb. 20 percig sütjük. A kezdeti 220 fok után (amire azért van szükség, hogy szépen megemelkedjenek a muffinok), kb. 5 perc után csökkentjük a hőmérsékletet 180 fokra, és így sütjük tovább, nehogy megégjenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2144
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a könnyed muffint bármelyik évszakban elkészítheted, hiszen narancsot mindig lehet kapni. A kardamomos-mandulás változat mellett nekem az étcsokis-pisztáciás változata is bejött. IR diétába is beilleszthető, hiszen cukormentes és teljes kiőrlésű liszttel készül. Sőt, a zsír is kevesebb benne, mint egy átlagos muffinban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...