Egészben sült jérce okrával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
mrsgrob
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
862
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1722
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 794.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 469.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 214 micro
-
β-karotin 1206 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
862
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 136.6 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1588.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 761 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 939.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1017 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 796 micro
-
α-karotin 427 micro
-
β-karotin 2411 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 793 micro
Összesen
1722
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 723 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- A jércét szárazra töröljük, a belsejét alaposan sózzuk, kevés majoránnát szórunk bele és két gerezd, apróra vágott fokhagymát is, majd a jérce lábait összekötözzük.
- Kívül bekenjük vajjal, megszórjuk majoránnával, frissen őrölt borssal és csakutoljára sóval. (Normál mustárral is meg szoktam kenni, ez most lemaradt.)
- Jénaiba tesszük - vagy bármilyen magasabb falú sütőformába pl. római tál -, köré rakosgatjuk az újkrumplikat, a paradicsomokat, az okrát (amit nyugodtan lehet helyettesíteni kisebb fej gombákkal). A zöldségekre szórjuk a maradék majoránnát, az apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot. Nagyon kevés olajjal meglocsoljuk a zöldségeketés úgyegy deci vizet öntünk alá.
- Lefedjük az edényt - ha nincs saját fedele, akkor alufóliával -, betesszüknegyed órára a forró sütőbe. Majd levesszük a tetejét, és visszatoljuk még kb 45percrehogy süljön, piruljon (a sütés hosszát sütője válogatja, de a jérce igen fiatal és kicsi csirke, nem kell neki sok).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 15526
- Feltöltés dátuma: 2011. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
mrsgrob
3 recept
Végeredményben ez egyszerű sült csirke recept, amit változatossá tesz az okra, tavasziassá az újkrumpli és a paradicsom. Sikerült friss jércét vennem, ami nem más mint egészen fiatal csirke. Egészen pontosan 28 napnál nem öregebb csirke, általában 40-45 dkg.