r
Nosalty Logó

Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel recept | Nosalty
0 seconds of 1 minute, 26 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:26
01:26
 
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

Összesen 632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

Összesen 3158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

Összesen 158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    8124 micro
  • β-crypt
    603 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5914.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    4089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3529 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    800 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    40621 micro
  • β-crypt
    3014 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 3158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2033 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

Elkészítés

hozzávalók a gnocchihoz

  1. A főtt, hámozott édesburgonyát krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a finomlisztet, belereszeljük a szerecsendiót, sózzuk, majd az egészet összegyúrjuk.
  2. A tésztát belisztezett felületen 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, amiket aztán 1,5-2 cm-es téglalapokra vágunk. Ezután egy villát lefelé fordítunk, és a domború oldalán végiggördítjük a pici kis tésztakatonákat - ettől kapják meg jellegzetes csíkjaikat.
  3. Egy nagy lábasban vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a gnocchit- onnan tudjuk, hogy megfőttek, hogy a víz tetejére felúsznak.

hozzávalók a paprikakrémhez

  1. A paprikákat megmossuk, és szárazra töröljük, a lila hagymát félbevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200°C-on nagyjából 40-45 percet sütjük, amíg a héja megfeketedik.
  2. A megsült paprikákat hagyjuk egy picit hűlni, majd húzzuk le a héjukat, és csumázzuk ki őket. (Ha biztosra szeretnénk menni, a sütőből kivett paprikákat tegyük egy mély tálba, fedjük le, és hagyjuk a saját gőzében állni egy negyed órát. Így még könnyebb lesz leszedni a héját.) A sült hagymákról húzzuk le a külső réteget.
  3. A paprika húsát és a lila hagymát egy tálkába rakjuk, megszórjuk köménnyel, fahéjjal és chilipehellyel, sózzuk-borsozzuk. Hozzáöntünk nagyjából fél deci olívaolajat, és egyneműre pürésítjük.
  4. A kész gnocchit tálakba szedjük, teszünk rá a sültpaprika-krémből, és megszórjuk ropogósra pirított baconnel.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7117
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 01.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi köretek

Receptjellemzők

Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel
Rosanics Petra 360 recept

Csodálatos édesburgonyás receptet hoztunk nektek, ami nagyszerűen át tud melegíteni a hűvösebb napokon, de akár nyáron is nekiállhatunk elkészíteni, mert annyira finom! A sült kápia paprikából készült krém remekül illik az édesburgonyás gnocchihoz, az i-re pedig a ropogósra pirított bacon teszi fel a pontot.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

Címlapról ajánljuk

A 10 legolvasottabb gasztrointerjúnk az évben

Idén sem maradtatok aktuális, friss gasztrointerjúk nélkül, hiszen riportereink egész évben repültek a legmenőbb új helyekre és legzseniálisabb vendéglátósokhoz, séfekhez, cukrászokhoz, hogy kifaggassák őket egy-egy érdekfeszítő interjú érdekében. Olvassátok újra azokat, melyek a legolvasottabbak voltak idén!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!