Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
hozzávalók a gnocchihoz
-
100g édesburgonya62 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
20g bacon79 kcal
hozzávalók a paprikakrémhez
-
150g kápia paprika32 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
Összesen
632
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
hozzávalók a gnocchihoz
-
500g édesburgonya310 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g bacon393 kcal
hozzávalók a paprikakrémhez
-
750g kápia paprika160 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
Összesen
3158
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
hozzávalók a gnocchihoz
-
25g édesburgonya15 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g bacon20 kcal
hozzávalók a paprikakrémhez
-
37.5g kápia paprika8 kcal
-
4.5g lilahagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
Összesen
158
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1182.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 204.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 706 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 8124 micro
-
β-crypt 603 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
632
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78 g
Zsír
-
Összesen 94.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5914.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1059 mg
-
Nátrium 4089 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1024.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3529 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 800 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 468 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 148 micro
-
β-karotin 40621 micro
-
β-crypt 3014 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 407 micro
Összesen
3158
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2033 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
158
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a gnocchihoz
-
50 dkg édesburgonya
-
50 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál só
-
szerecsendió ízlés szerint
-
10 dkg bacon
hozzávalók a paprikakrémhez
-
1 db lilahagyma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál chilipehely
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 ml olívaolaj
Elkészítés
hozzávalók a gnocchihoz
- A főtt, hámozott édesburgonyát krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a finomlisztet, belereszeljük a szerecsendiót, sózzuk, majd az egészet összegyúrjuk.
- A tésztát belisztezett felületen 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, amiket aztán 1,5-2 cm-es téglalapokra vágunk. Ezután egy villát lefelé fordítunk, és a domború oldalán végiggördítjük a pici kis tésztakatonákat - ettől kapják meg jellegzetes csíkjaikat.
- Egy nagy lábasban vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a gnocchit- onnan tudjuk, hogy megfőttek, hogy a víz tetejére felúsznak.
hozzávalók a paprikakrémhez
- A paprikákat megmossuk, és szárazra töröljük, a lila hagymát félbevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200°C-on nagyjából 40-45 percet sütjük, amíg a héja megfeketedik.
- A megsült paprikákat hagyjuk egy picit hűlni, majd húzzuk le a héjukat, és csumázzuk ki őket. (Ha biztosra szeretnénk menni, a sütőből kivett paprikákat tegyük egy mély tálba, fedjük le, és hagyjuk a saját gőzében állni egy negyed órát. Így még könnyebb lesz leszedni a héját.) A sült hagymákról húzzuk le a külső réteget.
- A paprika húsát és a lila hagymát egy tálkába rakjuk, megszórjuk köménnyel, fahéjjal és chilipehellyel, sózzuk-borsozzuk. Hozzáöntünk nagyjából fél deci olívaolajat, és egyneműre pürésítjük.
- A kész gnocchit tálakba szedjük, teszünk rá a sültpaprika-krémből, és megszórjuk ropogósra pirított baconnel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 212
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7077
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 01.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi köretek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Csodálatos édesburgonyás receptet hoztunk nektek, ami nagyszerűen át tud melegíteni a hűvösebb napokon, de akár nyáron is nekiállhatunk elkészíteni, mert annyira finom! A sült kápia paprikából készült krém remekül illik az édesburgonyás gnocchihoz, az i-re pedig a ropogósra pirított bacon teszi fel a pontot.