r
Nosalty Logó

Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel

Rosanics Petra
Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

632
Kalória
15.6g
Fehérje
99.7g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
204.9g
Víz
13.2g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

Összesen 632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

Összesen 3158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a paprikakrémhez

Összesen 158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    204.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    8124 micro
  • β-crypt
    603 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5914.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    4089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1024.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3529 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    800 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    40621 micro
  • β-crypt
    3014 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 3158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2033 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

hozzávalók a gnocchihoz

  1. A főtt, hámozott édesburgonyát krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a finomlisztet, belereszeljük a szerecsendiót, sózzuk, majd az egészet összegyúrjuk.
  2. A tésztát belisztezett felületen 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, amiket aztán 1,5-2 cm-es téglalapokra vágunk. Ezután egy villát lefelé fordítunk, és a domború oldalán végiggördítjük a pici kis tésztakatonákat - ettől kapják meg jellegzetes csíkjaikat.
  3. Egy nagy lábasban vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a gnocchit- onnan tudjuk, hogy megfőttek, hogy a víz tetejére felúsznak.

hozzávalók a paprikakrémhez

  1. A paprikákat megmossuk, és szárazra töröljük, a lila hagymát félbevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200°C-on nagyjából 40-45 percet sütjük, amíg a héja megfeketedik.
  2. A megsült paprikákat hagyjuk egy picit hűlni, majd húzzuk le a héjukat, és csumázzuk ki őket. (Ha biztosra szeretnénk menni, a sütőből kivett paprikákat tegyük egy mély tálba, fedjük le, és hagyjuk a saját gőzében állni egy negyed órát. Így még könnyebb lesz leszedni a héját.) A sült hagymákról húzzuk le a külső réteget.
  3. A paprika húsát és a lila hagymát egy tálkába rakjuk, megszórjuk köménnyel, fahéjjal és chilipehellyel, sózzuk-borsozzuk. Hozzáöntünk nagyjából fél deci olívaolajat, és egyneműre pürésítjük.
  4. A kész gnocchit tálakba szedjük, teszünk rá a sültpaprika-krémből, és megszórjuk ropogósra pirított baconnel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Csodálatos édesburgonyás receptet hoztunk nektek, ami nagyszerűen át tud melegíteni a hűvösebb napokon, de akár nyáron is nekiállhatunk elkészíteni, mert annyira finom! A sült kápia paprikából készült krém remekül illik az édesburgonyás gnocchihoz, az i-re pedig a ropogósra pirított bacon teszi fel a pontot.

Nosalty stories

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...