r
Nosalty Logó

Crème brûlée édesburgonyában

Gréti
Crème brûlée édesburgonyában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az édesburgonyához

A créme brulée-hez

A tálaláshoz

2499
Kalória
31g
Fehérje
238g
Szénhidrát
161.1g
Zsír
643.2g
Víz
984g
Koleszterin
17.6g
Élelmi rost
109.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az édesburgonyához

A créme brulée-hez

A tálaláshoz

Összesen 2499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az édesburgonyához

A créme brulée-hez

A tálaláshoz

Összesen 2499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az édesburgonyához

A créme brulée-hez

A tálaláshoz

Összesen 171 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    238 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    643.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    44600 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    238 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    643.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    44600 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3044 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

Az édesburgonyához

  1. A mosott édesburgonyákat villával egyik oldalon, hosszanti irányban végigszurkáljuk, olívaolajjal bedörzsöljük, így kerüljenek egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára és a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre, vagy ameddig teljesen megpuhulnak.

A créme brulée-hez

  1. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat egy edényben simára keverjük tejjel, tejszínnel, keményítővel, cukorral, sóval, vaníliakivonattal, egy kevés olívaolajjal, friss kakukkfűvel, majd alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett sűrű krémet készítünk a keverékből. Hozzáreszeljük, belekeverjük egy narancs lereszelt héját.
  2. A megpuhult, megsült, illatozó édesburgonyák héját hosszában késsel felmetsszük, kihajtjuk két oldalra, majd a zöldség húsát villával pürésítjük, szétnyomkodjuk benne, helyet csinálva a krémnek. Ekkor egy kis olívaolajat és mézet is csepegtethetünk bele, az ízek fokozásaképpen.
  3. Most jöhet a sűrű, főzött krém úgy, hogy ne folyjon ki belőle, de azért amennyi belefér, benne álljon.
  4. A krémet megszórjuk nádcukorral, ezek közül a demara, mauritiusi a legjobb, de bármi más működik.
  5. Végül zsebsárkánnyal (flambírozó pisztollyal, más néven szakácsfáklyával) megbarnítjuk, karamellizáljuk a cukrot a krém tetején. Ha nincs ilyen a háztartásban, akkor a sütő grillező funkcióját használjuk, ez is elvégzi a feladatot.
  6. Mielőtt tálaljuk, hagyjuk kicsit hűlni, hogy megdermedjen a cukor, ekkor lehet a legjobban kiskanállal betörni ezt a csillogó réteget a desszertünk tetején.

A tálaláshoz

  1. Szórhatunk még rá narancshéjat, akár kakukkfüvet, és a pikantéria kedvéért locsolhatjuk olívaolajjal. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Főfogásnak is beillik, olyan kiadós az édesburgonyába töltött créme brulée. Ha nincs otthon szakácsfáklyánk, vagy más néven zsebsárkányunk, akkor csak tegyük vissza a sütőbe grill fokozatra, úgy pirítsuk meg a nádcukrot a krém tetején.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...