Édes túrós galuska sütőben sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
650
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2598
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1351.8 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 172.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
650
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.2 g
Zsír
-
Összesen 133.7 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 946 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5407.1 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 1005 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 1631 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.1 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 689.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 900 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 887 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 994 micro
Összesen
2598
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.8 g
-
Cink 108 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 83 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót villával jól összetörjük és összekeverjük a liszttel, búzadarával, sóval, 2tojással és 1evőkanál étolajjal.
- Forrásban lévő vízbe evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük egy tálba. (Egyszerre szaggattam bele mindet, nekem nagyon hamar feljött és megpuhult, vigyázzunk, hogy szét ne főljön)
- Amíg a galuska hül, az olvasztott vajat, cukrot, vaníliáscukrot, két tojás sárgáját kikeverjük.
- Ezután hozzáadjuk a tejfölt, reszelt citromhéjat és végül a két tojás habbá vert fehérjét.
- Ebbe a masszába belekeverjük a közben kihült galuskákat és kivajazott tepsiben vagy sütőtálban, előmelegített sütőben, kezdetben középmeleg, később egész kicsi fokozaton kb. 40 perc alatt megsütjük. (Ez hagyományos gázsütőre vonatkozik. Úgy jó, ha a teteje egy kis barnás színt is kap.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x18
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 11584
- Feltöltés dátuma: 2012. február 19.
Ajánló
Adhatunk hozzá felmelegített baracklekvárt, valamilyen gyümölcsös öntetet vagy idénygyümölcsöt, esetleg borhabot is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
tekovacs
91 recept
Íze a túrógombócé, formája a császármorzsáé, de szerintem mindkettőnél finomabb. Ezt is a Planétás receptkártyák között találtam, de kicsit változtattam rajta. Eredeti neve "Csanaki boros galuska" volt.