r
Nosalty Logó

Édes habos kapros túrós lepény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Édes habos kapros túrós lepény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

714
Kalória
32.1g
Fehérje
89.3g
Szénhidrátok
23.5g
Zsír
154.3g
Víz
175g
Koleszterin
3g
Rost
19.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 714 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3561 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.3 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 714 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7806.7 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    2062 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    771.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3561 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Felfuttatjuk a langyos, cukros, vizes tejben az élesztőt. A lisztet a tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, sót és a felfuttatott élesztőt. Bedagasztjuk. 30 percig pihentetjük a konyharuhával letakart tésztát.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket.
  3. A megkelt tésztát a gyúródeszkára tesszük, és átgyúrjuk. Kisodorjuk, és kivajazott tepsibe tesszük. Ráöntjük a kapros túrós tölteléket. Elegyengetjük rajta.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon 20 percig sütjük. Majd letesszük 180 fokra, és még sütjük 10 percig. De sütőtől is függ. Hurkapálcika próbával nézzük, mikor készül el.

töltelék

  1. 3 tojást különválasztjuk, a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a túrót.
  2. A megmosott kaprot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a túróhoz. 1 citrom reszelt héját, tejfölt is hozzáadunk. 1 csomag vanília cukort is teszünk bele.
  3. A tojásfehérjét 1 kanál porcukorral kemény habbá verjük, és a mindezzel összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Már régóta a fejembe motoszkált ez a finom lepény. És a túró tölteléke igazán könnyű, omlós, habos. A kapor különleges jellegzetes ízt adott neki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!