Édes, francia bundás kenyér
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
700g tej392 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
1000g kalács3670 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
28g méz85 kcal
-
50g málna26 kcal
-
50g áfonya29 kcal
-
50g szeder21 kcal
-
100g eper30 kcal
-
0g menta0 kcal
-
200g vanília fagylalt380 kcal
-
14g porcukor54 kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1692 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 742 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.5 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 138.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.3 g
Zsír
-
Összesen 199.5 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 948 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6768 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 1803 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1327 mg
-
Nátrium 2967 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 801.9 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 555.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 633 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1206 micro
-
Kolin: 749 mg
-
Retinol - A vitamin: 618 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1285 micro
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a fahéjat, a lisztet, a porcukrot és a vaníliát. A kalácsot vágjuk vastag szeletekre.
- Tegyünk egyszerre 2 szelet kenyeret a tojásos keverékbe, mindkét oldalukat nyomkodjuk bele, és hagyjuk benne ázni picit. Nem baj, ha elázik, pont az a lényeg, hogy jól átitassuk.
- Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen alacsony fokozaton melegítsünk fel egy kis darab vajat. Miután megolvadt, tegyük rá a beáztatott kalácsokat, és süssük aranybarnára, oldalanként 2-3 percig. Amíg az első adag sül, áztassuk be a következő adagnyi kalácsszeletet.
- Ezt ismételjük meg a maradék kaláccsal és vajjal, amíg elfogy.
- Melegen, ízlés szerint tálaljuk: bogyós gyümölcsökkel, porcukorral meghintve, juharsziruppal vagy mézzel meglocsolva.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 125
- Össznézettség: 2534
- Feltöltés dátuma: 2023. április 03.
Ajánló
Tálaljuk gyümölcsökkel, vaníliafagyival, karamellszósszal, csokiöntettel, vagy amit csak megkívánunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Mindannyian tudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Na de találni olyan finomságot, amit az egész család egyaránt szeret...az egy másik történet. Viszont ez a francia bundás kenyér még a legválogatósabbnak is elnyeri a tetszését. Klasszikus, szaftos és puha, és elég egyszerű ahhoz, hogy hétköznapokon is felszolgáljuk, de egy ráérős villásreggeli menüjéhez is tökéletesen passzol. Szuper könnyű (ígérjük!) elkészítéséhez mindössze pár perc szükséges, így akár egy zsúfoltabb napon is királyi reggeli kerülhet az asztalunkra. Hétköznapi összetevőkre lesz szükségünk: tejre, tojásra, fahéjra és vaníliára. A receptünk alapja szikkadt kalács, de bármilyen kenyeret használhatunk, ami éppen kéznél van. A legjobb, ha vastag kenyérszeleteket vágjuk, hogy felszívják az összes édes-fűszeres keveréket.