Eckler fánk eperhabbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
17g víz0 kcal
-
17g sertészsír150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
83g növényi tejszín209 kcal
-
21g eperlekvár58 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
8g cukorfondant29 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
643
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
200g víz0 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
1000g növényi tejszín2510 kcal
-
250g eperlekvár695 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
100g cukorfondant346 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
7715
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
7.7g víz0 kcal
-
7.7g sertészsír70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
38.6g növényi tejszín97 kcal
-
9.7g eperlekvár27 kcal
-
7.7g fehér csokoládé42 kcal
-
3.9g cukorfondant13 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
298
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
643
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118 g
Zsír
-
Összesen 533.1 g
-
Telített zsírsav 350 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1692 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3984 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 701 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1382 mg
-
Nátrium 1552 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 605 g
-
Cukor 360 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 597.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 638 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 522 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 1342 mg
-
Retinol - A vitamin: 638 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1984 micro
Összesen
7715
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
-
200 ml víz
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
-
200 g finomliszt
-
8 db tojás
-
1 l növényi tejszín
-
25 dkg eperlekvár
-
10 dkg cukorfondant
Elkészítés
- A vizet a zsírral feltesszük főni a csipet sóval, cukorral együtt.
- Ha fő a víz, beleöntjük a lisztet és gyorsan elkeverjük, addig főzzük gyorsan kevergetve, míg el nem válik az edény falától és sistergő hangot nem ad.
- A még forró tésztába egyenként belekeverjük a tojásokat és mikor a tészta kevergetés közben már nem szakad, és elég lágy, akkor jó az állaga. Lehet, hogy több tojás is kell hozzá.
- Nyomózsákba töltjük és babapiskóta formákat nyomunk.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Akkor jó, ha már a repedések is barnásra sültek.
- 5 dl tejszínt keményre verünk, belekeverjük a lekvárt és az olvasztott csokit.
- A fondánt megmelegítjük, hogy elég folyós legyen, kevés piros por ételfestékkel megszínezzük.
- A fondánba mártjuk a fánkok tetejét.
- Ha megszáradt a fondán, levágjuk a felső egyharmadát.
- Megtöltjük az epres habbal.
- A maradék habot is keményre verjük, ezt az epresre nyomjuk.
- Visszatesszük a tetejét és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3524
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádom a képviselőfánkot és valami epres, habos finomságot ettem voltna, így jött az ötleg, hogy csináljak epres eklert.