Eckler fánk ahogy Jolán készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A sárga krémhez
A csokis krémhez
-
126 kcal
-
2 kcal
A tetejére
-
25g csokoládé137 kcal
Összesen
1321
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g víz0 kcal
-
200g napraforgó olaj1768 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A sárga krémhez
A csokis krémhez
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
9 kcal
A tetejére
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5278
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
15.9g tojás20 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
9.7g víz0 kcal
-
9.7g napraforgó olaj85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A sárga krémhez
-
4.3g vaníliás pudingpor17 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
29g tej16 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
3.6g virágméz11 kcal
A csokis krémhez
-
9.7g növényi habtejszín24 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
A tetejére
-
4.8g csokoládé26 kcal
Összesen
254
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 88 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 835.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 118.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
1321
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.6 g
Zsír
-
Összesen 351.9 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3341 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 960 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1051 mg
-
Nátrium 885 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 432.2 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 472.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 740 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 87 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 884 mg
-
Retinol - A vitamin: 733 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1529 micro
Összesen
5278
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
200 ml víz
-
200 ml napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
A sárga krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
6 dl tej
-
3 ek virágméz
A csokis krémhez
-
200 ml növényi habtejszín
-
2 kk cukrozatlan kakaópor
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Tegyük fel forrni az olajat, a vizet a sóval, és a cukorral. Ha felforrt, keverjük bele a lisztet és hevítsük tovább, folyamatos keverés mellett, míg el nem válik az edény oldalától.
- Levesszük a tűzről és robotgéppel egyenként keverjük bele a tojásokat, míg szép sima masszát nem kapunk.
- Nyomózsák segítségével kb 20 cm hosszú csíkokat ügyeskedünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Mielőtt betesszük a sütőbe fröcsköljük meg kevés vízzel, hogy a gőzben jobban feljőjjön a tészta.
- Előmelegített sütőben süssük egyenletesen aranybarnára.
- Mialatt sül a fánk elkészítjük a pudingot, langyosra hűtjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vajat/margarint, és a mézet.
- A kihűlt fánkokat kettévágjuk, megtöltjük a sárga krémmel, habzsákból rányomjuk a kakaóporos felvert tejszínt, majd ráhelyezzük a kalapokat.
- Az olvasztott csokit rácsorgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5237
- Feltöltés dátuma: 2012. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jolán
84 recept
Már régóta szerettem volna készíteni ilyen fánkot. Legjobban Farkas Vilmos szakács receptje tetszett, bár Ő fondantot készített a tetejére, valamint főzött krémmel töltötte. Ebből az adagból nekem 12 db fánk lett... Kicsit elbíbelődtem vele... Még jó, hogy készítettem képeket, mert 10 perc múlva se híre, se hamva nem volt... :-)