r
Nosalty Logó

Duplán narancsos-tejszínes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Duplán narancsos-tejszínes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1699 micro
Összesen 2826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával elektromos habverővel habosra keverjük (kb 5 perc).
  2. Ezután összekeverjük a lisztet, pudingport, sütőport, és hozzákeverjük.
  3. Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszánkat beleöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A vaníliás pudingport a cukorral, narancslével, narancs reszelt héjával, tejjel csomómentesre kikeverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
  5. A tejszínhabot keményre felverjük.
  6. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt.
  7. A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük, és a lapokat lekenjük. A lapok közé töltjük a krém felét, míg a másik felét a felső lapra. Díszítsük ízlés szerint!
  8. A felső krém réteget, egy hús kiszedő villával karcoltam meg, és csoki darabokkal díszítettem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11274
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ezt a süteményt már régóta el szerettem volna készíteni. A receptet úgy kaptam, nagy sikere lett a sütinek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...