r
Nosalty Logó

Duplán kukoricás palacsinta

nyihaj
Duplán kukoricás palacsinta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

607
Kalória
22.6g
Fehérje
93.8g
Szénhidrát
16.4g
Zsír
251.2g
Víz
111.3g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 2420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6992.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    4191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1004.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    342 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    2414 micro
Összesen 2420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tésztához - a víz kivételével - minden hozzávalót egy tálba mérünk, majd apródonként a vizet is hozzáadva csomómentesre keverjük a tésztát. A szénsavas vízzel higítjuk (sűrűbb tésztát kapunk, mint a hagyományos palacsintánál).
  2. A szokásos módon, kevés olajat használva a sütéshez, megsütjük a palacsintákat. Vigyázzunk ne szárítsuk ki a tésztát! A palacsinták nem lesznek olyan pirosak, mint a hagyományosak!
  3. Tartsuk melegen őket, amíg összeállítjuk a tölteléket.
  4. A töltelék ízlés kérdése: készíthetjük darált hússal, bolognais raguval, de tölthetjük chilivel is - nagyon jól kiegészíti a kukoricás tészta!
  5. A sonkát vágjuk apró kockára. Adjuk hozzá a ketchupot/pizzakrémet, tejfölt, ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Forraljuk át, majd adjuk hozzá a sajtot is.
  7. Kenjük meg a krémmel a palacsintákat, egy csíkban tegyünk rá kukoricát, majd tekerjük fel. Ferdén vágjuk félbe, majd melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Régen, még gyermektelen párként, barátoknál ettük ezt a palacsintát. Készítettem én is jópárszor, akkor még búzaliszttel. Aztán elfelejtődött, elkeverdett a recept. A napokban akadt a kezembe, gyorsan meg is csináltam ismét! :) 9-10 vastag palacsinta lesz a tésztából. Gluténmentes liszt fajtájától függően, ha nagyon sűrű lenne a tésztánk, higíthatjuk még 1 dl vízzel, szódavízzel. Túl folyósra, hígra nem szabad hagyni a tésztát, mert akkor törni, szakadni fog, amikor fordítjuk!

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...