r
Nosalty Logó

Duplán epres tiramisu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Duplán epres tiramisu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az öntethez

A tiramisuhoz

811
Kalória
12.5g
Fehérje
64.6g
Szénhidrátok
55.8g
Zsír
192.3g
Víz
55.5g
Koleszterin
3.5g
Rost
41.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az öntethez

A tiramisuhoz

Összesen 811 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az öntethez

A tiramisuhoz

Összesen 6482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az öntethez

A tiramisuhoz

Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 811 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    446.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1538.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    594 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 6482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

Az öntethez

  1. Először az öntetet tesszük fel főni: a mosott, megpucolt epreket kisebb darabokba vágjuk (egy pár nagy szemet félreteszünk), és egy edényben citromlével, cukorral, kevés vízzel gyakori keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Ez kb. 20-25 perc, utána átpasszírozzuk vagy szűrőn kanállal átnyomjuk, hogy az apró magokat eltávolítsuk belőle. Egy tálban félretesszük.

A tiramisuhoz

  1. A pár (4-5 db) nagyobb szem epret félcentis karikára vágjuk.
  2. A habtejszínt két kanál cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egy másik, nagyobb tálban a mascarponét vaníliás cukorral és citromhéjjal kikeverjük. Ebbe adagoljuk a habot, hogy könnyű (nem folyós) krém legyen.
  4. Egy kicsi tálba szedünk az elkészült eperöntetből, citromlével, kevés forralt vízzel lazítjuk (ha csak felnőtteknek készítjük, tehetünk bele eperpálinkát vagy likőrt is), ebbe forgatjuk a babapiskótákat.
  5. Elkezdődik az üvegtálba rétegzés: egy sor eperleves piskóta, egy sor mascarponés-habos krém, középre egy sor karikázott friss eper. A tetejére nem teszünk semmit, hanem letakarva hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy egész éjszakára hűlni, dermedni.
  6. Tálaláskor kockákat vágunk a tiramisuból, és bőven eperöntettel öntjük nyakon, friss eperrel is díszíthetjük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 30x24x6

Kakaószórást nem igényel, sőt nem is illene hozzá, így marad teljesen epres és habos. A krém kellemesen fanyar lesz a citromhéjtól és kevéssé édeskés. Még azok a gyerekek is szívesen megeszik, akik esetleg nem lennének oda az eperért. A piskóta, a friss gyümölcs és az öntet adja meg az "eperteljes" löketet neki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!