r
Nosalty Logó

Duplán csokis zabcookie aszalt meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Duplán csokis zabcookie aszalt meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3858.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    638 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a vaníliás cukorral és mézzel alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és azzal is összedolgozzuk.
  2. A lisztet, a zabpelyhet, a csipet sót, a sütőport és a kakaót alaposan elkeverjük, majd összeborítjuk a vajas masszával.
  3. Egyneműre dolgozzuk a tésztát, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokit és az aszalt meggyet, és nagyjából egyenletesen elkeverjük a tésztában.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanál segítségével kis halmokat rakunk, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra (fő az óvatosság), majd egyenként kissé ellapogatjuk őket (sülés közben is folynak, laposodnak).
  5. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ekkor még csak a külseje kemény, belül szinte nyers, s a csoki is folyékony benne.
  6. Kb. 10 perc alatt kihűl annyira, hogy gond nélkül le lehessen szedni őket a sütőpapírról. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2249
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Ajánló

Mutatósabb, ha fehér csoki is kerül bele. Egyébként igazi "téli estéken, egy bögre tejjel nassolós"-süti.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húgom névnapjára készült ez a süti, amelynek eredeti receptjét még régebben, az egyik barátnőmtől kaptam. Mivel aznap kétszer is szóba került a zabpehely, ezt égi jelnek tekintettem és úgy döntöttem, egy csöppet módosítok a recepten, és a liszt felét zabpehelyre, a cukor teljes egészét pedig mézre cserélem (persze a nálam alapvető összetevőnek számító csoki és aszalt meggy még így sem maradhatott ki). Így nem is folyt szét, és talán még sokkal jobb is lett, mint előtte bármikor.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...