Duplán csokis zabcookie aszalt meggyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
8g zabpehely32 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
29 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g méz38 kcal
-
6 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
20 kcal
Összesen
395
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
50g zabpehely190 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
171 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
75g méz228 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
120 kcal
Összesen
2356
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
8.4g zabpehely32 kcal
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
12.6g cukrozatlan kakaópor29 kcal
-
16.8g vaj120 kcal
-
12.6g méz38 kcal
-
1.7g vaníliás cukor6 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
16.8g étcsokoládé92 kcal
-
8.4g aszalt gyümölcsök20 kcal
Összesen
396
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
395
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 131.5 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3858.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 638 mg
-
Foszfor 1795 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.3 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 99.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 783 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 480 micro
Összesen
2356
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
396
kcal
Hozzávalók
-
1 csipet só
-
0.5 csomag sütőpor
-
10 dkg vaj
-
3 ek méz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A vajat a vaníliás cukorral és mézzel alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és azzal is összedolgozzuk.
- A lisztet, a zabpelyhet, a csipet sót, a sütőport és a kakaót alaposan elkeverjük, majd összeborítjuk a vajas masszával.
- Egyneműre dolgozzuk a tésztát, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokit és az aszalt meggyet, és nagyjából egyenletesen elkeverjük a tésztában.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanál segítségével kis halmokat rakunk, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra (fő az óvatosság), majd egyenként kissé ellapogatjuk őket (sülés közben is folynak, laposodnak).
- 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ekkor még csak a külseje kemény, belül szinte nyers, s a csoki is folyékony benne.
- Kb. 10 perc alatt kihűl annyira, hogy gond nélkül le lehessen szedni őket a sütőpapírról. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2255
- Feltöltés dátuma: 2013. május 27.
Ajánló
Mutatósabb, ha fehér csoki is kerül bele. Egyébként igazi "téli estéken, egy bögre tejjel nassolós"-süti.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Húgom névnapjára készült ez a süti, amelynek eredeti receptjét még régebben, az egyik barátnőmtől kaptam. Mivel aznap kétszer is szóba került a zabpehely, ezt égi jelnek tekintettem és úgy döntöttem, egy csöppet módosítok a recepten, és a liszt felét zabpehelyre, a cukor teljes egészét pedig mézre cserélem (persze a nálam alapvető összetevőnek számító csoki és aszalt meggy még így sem maradhatott ki). Így nem is folyt szét, és talán még sokkal jobb is lett, mint előtte bármikor.