r
Nosalty Logó

Duplán almás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Duplán almás torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Almatöltelék

Tetejére

340
Kalória
3.7g
Fehérje
61.4g
Szénhidrátok
10.9g
Zsír
150.8g
Víz
26.9g
Koleszterin
6.1g
Rost
35.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Almatöltelék

Tetejére

Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Almatöltelék

Tetejére

Összesen 4086 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Almatöltelék

Tetejére

Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    1809.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 4086 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tésztát elővesszük a hűtőből, lisztezett felületen kerek formára kinyújtjuk úgy, hogy egy 28 vagy 30 cm-es tortaforma alját és oldalát befedje. Egyenletesen kibéleljük vele a tortaformát.

Almatöltelék

  1. A töltelékhez szánt almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral, citrom levével és reszelt héjával, fahéjjal. Hozzáadjuk a mazsolát is.
  2. 2 dl hideg vízben elkeverjük a két csomag vaníliás pudingport és a reszelt almához adjuk. Felforraljuk, és folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről és lehűtjük.
  3. A tésztára borítjuk a kihűlt almás-pudingos tölteléket, elsimítjuk.

Tetejére

  1. A három almát elnegyedeljük, magházát kivágjuk és a negyedeket négy-négy szeletre elvágjuk. Az almás krém tetejét teljesen lefedjük vele. (Egy kis citrommal is meglocsolhatjuk). Tetejét megszórjuk házi vaníliás porcukorral.
  2. 170 fokon légkeverésen 35-40 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28

Itt vannak az új almák a piacon, ezért mindenképpen evvel az alapanyaggal akartam sütni. A Rama oldaláról küldték ezt a receptet, hát kipróbáltam, erőteljes cukormegvonással.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!