r
Nosalty Logó

Duplakrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Duplakrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4378.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    999.5 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 6862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a pudingot, még melegen hozzákavarjuk a 10 dkg vajat. A krém 2/5-ét kivesszük, beletördeljük a csokit és addig kavarjuk, amíg a forró pudingban elolvad. A krémet és a pudingot hűlni tesszük, időnként megkavarjuk, hogy ne legyen csomós, amikor a tejszínhabbal elvegyítjük.
  2. Elkészítjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
  3. Amíg a krémek hűlnek elkészítjük a tésztát.
  4. A liszt közepébe tesszük a tojást, a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, majd összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés lisztet. Könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk. A tésztát három részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaót és az 1-2 ek tejet. Három lapot nyújtunk, és egyenként tepsi háton megsütjük (1 lap kb. 15 perc). A lapokat még melegen középen, keresztben félbevágjuk, így 6 kisebb lapot kapunk.
  5. A tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük a kihűlt fehér pudinghoz, majd a lapokat megtöltjük. Alul jön a fehér lap, rá a csokikrém, rá a barna lap, fehér krém, fehér lap, fehér krém, fehér lap, csokikrém, barna lap, fehér krém, fehér lap. A kész süteményt letakarjuk folpack-kal (vagy nedves konyharuhával, ha siettetni akarjuk), hogy megpuhuljon. Ha megpuhult, bevonjuk csokoládémázzal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 45x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 911
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 93981
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Természetesen a cukor mennyisége változtatható ízlés szerint. Én tettem 1 ek-nyi porcukrot a tejszínhabhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Duplakrémes szelet
Csiki Piroska 230 recept

Ajánlatos fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert igazából másnapra lesz finom. A lapok recepjét a Vaníliás szeletemtől vettem, a krémen változtattam. Készíthetjük csak a három lapból, de így egymásra helyezve mutatósabb. Olyan, mint egy torta. Ha a lapok szélét sütés előtt egyenesre vágjuk, egyforma méretre, szeleteléskor nem kell a széleket levágni, nem lesz veszteség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...