Duplakrémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
75 kcal
-
16g porcukor63 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
15g tej8 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
119g tej67 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
29 kcal
-
13g tortabevonó68 kcal
A tetejére
-
13g tortabevonó68 kcal
Összesen
859
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
68g napraforgó olaj601 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
120g tej67 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
950g tej532 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
45g tejszínhab por229 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
6862
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
19.7g finomliszt72 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
3.6g tejszínízű pudingpor14 kcal
-
37.5g tej21 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
1.8g tejszínhab por9 kcal
-
3.9g tortabevonó22 kcal
A tetejére
-
3.9g tortabevonó22 kcal
Összesen
273
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.9 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
859
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 111.6 g
Zsír
-
Összesen 262.6 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 591 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4378.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1516 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 518 mg
-
Foszfor 1326 mg
-
Nátrium 757 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 999.5 g
-
Cukor 487 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 159.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 843 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 647 micro
Összesen
6862
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
130 g porcukor
-
2 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
2 csomag tejszínízű pudingpor
-
9.5 dl tej
-
20 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
45 g tejszínhab por
A tetejére
-
100 g tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a pudingot, még melegen hozzákavarjuk a 10 dkg vajat. A krém 2/5-ét kivesszük, beletördeljük a csokit és addig kavarjuk, amíg a forró pudingban elolvad. A krémet és a pudingot hűlni tesszük, időnként megkavarjuk, hogy ne legyen csomós, amikor a tejszínhabbal elvegyítjük.
- Elkészítjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
- Amíg a krémek hűlnek elkészítjük a tésztát.
- A liszt közepébe tesszük a tojást, a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, majd összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés lisztet. Könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk. A tésztát három részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaót és az 1-2 ek tejet. Három lapot nyújtunk, és egyenként tepsi háton megsütjük (1 lap kb. 15 perc). A lapokat még melegen középen, keresztben félbevágjuk, így 6 kisebb lapot kapunk.
- A tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük a kihűlt fehér pudinghoz, majd a lapokat megtöltjük. Alul jön a fehér lap, rá a csokikrém, rá a barna lap, fehér krém, fehér lap, fehér krém, fehér lap, csokikrém, barna lap, fehér krém, fehér lap. A kész süteményt letakarjuk folpack-kal (vagy nedves konyharuhával, ha siettetni akarjuk), hogy megpuhuljon. Ha megpuhult, bevonjuk csokoládémázzal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 45x25
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 911
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 93942
- Feltöltés dátuma: 2012. március 24.
Ajánló
Természetesen a cukor mennyisége változtatható ízlés szerint. Én tettem 1 ek-nyi porcukrot a tejszínhabhoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Ajánlatos fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert igazából másnapra lesz finom. A lapok recepjét a Vaníliás szeletemtől vettem, a krémen változtattam. Készíthetjük csak a három lapból, de így egymásra helyezve mutatósabb. Olyan, mint egy torta. Ha a lapok szélét sütés előtt egyenesre vágjuk, egyforma méretre, szeleteléskor nem kell a széleket levágni, nem lesz veszteség.