r
Nosalty Logó

Duplacsoki torta fehér fondantba bújtatva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Duplacsoki torta fehér fondantba bújtatva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3842.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.4 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 5373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket külön választjuk a sárgáktól. A fehérjéhez egy csipet sót teszünk, és kemény habbá verjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, majd lekapcsoljuk a gépet.
  3. A száraz összetevőket egy tálba mérjük, és összekeverjük. Apránként a tojáshabhoz szitáljuk, és az étolajat is hozzáadjuk. Fakanállal óvatosan elkeverjük.
  4. 22 cm-es, kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Sütés után a tortaalapot teljesen kihűtjük.

Krém

  1. A tejszínt egy lábasba öntjük a csokival és cukorral együtt, és melegítjük, míg az étcsoki teljesen fel nem olvad. Nem szabad felforralni.
  2. Ha kész, kihűtjük. A kihűlt krémet keverőtálba tesszük, és habosra keverjük.
  3. A krémet a kettévágott torta közepébe, tetejére és oldalára elkenjük.

Díszítés

  1. A fondant ha száraz, vajas kézzel addig gyúrjuk, míg gyurmaszerűvé válik és nem törik. Ezt követően kinyújtjuk, és a tortára tesszük.
  2. A maradék fondantból virág mintákat készítünk, és a tortára helyezzük. Tovább is díszíthetjük ízlés szerint.
  3. Az elkészült tortát frissen fogyasszuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 648
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tesóm 30. szülinapjára szerettem volna valami isteni jó tortát alkotni. A család szerint sikerült, nagyon finom és mutatós lett. :) 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...