r
Nosalty Logó

Dunahullám szelet Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Dunahullám szelet Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A krémhez

A csokibevonathoz

Összesen 747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A krémhez

A csokibevonathoz

Összesen 7484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A krémhez

A csokibevonathoz

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    486.5 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4951.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.4 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    199 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1946 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 7484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

A krémhez

A csokibevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingport 50 ml tejjel és a cukorral simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk. Az elkevert pudingot hozzáöntjük, felforraljuk, és azonnal egy edénybe öntjük, amiben majd kihűtjük. Átlátszó fóliával letakarjukúgy, hogy a fólia rásimuljon a puding tetejére, így nem lesz "bőrös", időnként megkavarjuk. Nem szabad hűtőbe tenni!
  2. Egy mélyebb tepsit -az oldalait is- sütőpapírral beborítunk. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, légkeverés vagy normál sütőnél185°C.
  3. A egész tojásokat a cukorral krémesre, habosra keverjük, közben lassan hozzáöntjük az olajat is.
  4. A liszthez keverjük a sütőport, és váltakozva a tejjel a tojáskrémhez adjuk.
  5. A fele mennyiségű tésztát a tepsibe simítjuk.
  6. A második feléhez adjuk a kakaóport, 1 ek tejet, és óvatosan ráöntjük az előzőre.
  7. A meggyet elosztjuk a tésztán, és az előmelegített sütőben,25-30 perc alatt megsütjük.
  8. Ha kész, rácsra tesszük, és kihűtjük.
  9. Közben a vajat habosra keverjük. A langyosra hűlt pudingról eltávolítjuk a fóliát, és kanalanként adagolva a vajhoz, elkeverjük vele.
  10. A teljesen kihűlt tésztára rásimítjuk a krémet, és így újból kihűtjük.
  11. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és a krémre simítjuk. Legjobb, ha hűtőben hagyjuk, míg megszilárdul a csokoládé.
  12. Tálaláshozforró vízbe mártott, letörölt késselszeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 821
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 71576
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dunahullám szelet Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Egy nagyon könnyű, krémes, csokis, gyümölcsös, nem túl édes süti. Mi kell ennél több?:-) A tipikusan elkapkodott sütik egyike szerintem, és tapasztalatom szerint is.:-) Már több, mint húsz éve, egészen pontosan 1991 nyarán, hogy Németországban egyik kollégánk barátnője készítette nekünk, akkor ettem először ilyen sütit. Rögtön kedvenc lett! Azóta már itthon is ismert, igencsak sokféle receptje van. Ez egy hagyományos, német házi recept, a "barátnő"  Heike édesanyjától. Gyorsan elkészül, dacára a hűtési időknek, mert azok sem hosszúak, nem kell megijedni.;-)

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

A krémhez

A csokibevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...