Dubaj csoki pohárkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pozsgai Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
Tahini készítése
-
5g szezámmag29 kcal
-
0 kcal
Pisztáciakrém készítése
-
25g pisztácia143 kcal
-
44 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
Pisztáciás tészta
-
50g cérnametélt186 kcal
-
11g vaj81 kcal
-
50g pisztáciakrém308 kcal
-
8g tahini43 kcal
Mascarponés csokikrém
-
75g mascarpone303 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
13g méz38 kcal
Összesen
1775
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
Tahini készítése
-
20g szezámmag115 kcal
-
0 kcal
Pisztáciakrém készítése
-
100g pisztácia572 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
80g fehér csokoládé431 kcal
Pisztáciás tészta
-
200g cérnametélt742 kcal
-
45g vaj323 kcal
-
200g pisztáciakrém1232 kcal
-
30g tahini171 kcal
Mascarponés csokikrém
-
300g mascarpone1212 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
50g méz152 kcal
Összesen
7095
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
Tahini készítése
-
1.3g szezámmag7 kcal
-
0 kcal
Pisztáciakrém készítése
-
6.5g pisztácia37 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
5.2g fehér csokoládé28 kcal
Pisztáciás tészta
-
12.9g cérnametélt48 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
12.9g pisztáciakrém80 kcal
-
1.9g tahini11 kcal
Mascarponés csokikrém
-
19.4g mascarpone78 kcal
-
19.4g habtejszín57 kcal
-
12.9g étcsokoládé71 kcal
-
3.2g méz10 kcal
Összesen
459
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 131.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
1775
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.1 g
Zsír
-
Összesen 527.6 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4030.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 962 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 639 mg
-
Foszfor 1947 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 232.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1170 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 594 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 1131 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1258 micro
Összesen
7095
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
459
kcal
Hozzávalók
Tahini készítése
-
20 g szezámmag
-
2 csepp napraforgó olaj
Pisztáciakrém készítése
-
100 g pisztácia
-
20 g napraforgó olaj
-
80 g fehér csokoládé
Pisztáciás tészta
-
45 g vaj
-
200 g pisztáciakrém
-
1 ek tahini
Mascarponés csokikrém
-
300 g mascarpone
-
300 ml habtejszín
-
200 g étcsokoládé
-
2 ek méz
Elkészítés
Tahini készítése
- A szezámmagot serpenyőben lepirítjuk. Míg illatozni nem kezd és aranyszínűvé nem válik.
- Tegyük a szezámmagot egy kávédarálóba és kezdjük el.
- Időnkét le kell kapargatni az aprító oldaláról a magokat, de ne adjuk fel nagyon finom végeredményt kapunk.
- Amikor kezd krémesre váltani a szezámmag, az aprítóban adjuk hozzá az olajat.
Pisztáciakrém készítése
- A pisztáciát egy tepsin szétterítjük, és a sütőben 180 fokon kb. 10 percig pirítjuk.
- Öntsük át egy konyharuhára, és dörzsöljük le róla a héját, hogy szebb színű krémet kapjunk.
- Késes aprítóban krémesre daráljuk, hozzáadjuk az olajat is közben, a könnyebb darálás érdekében.
- Mikróban olvasszuk meg a fehér csokit közepes fokozaton, hogy ne égjen meg.
- Az olvasztott csokit adjuk pisztáciakrémhez és jól keverjük el. A krém a fehér csoki hozzáadásával válik az ismerős szép zöld színűre.
Pisztáciás tészta
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és rászórjuk az apró darabokra tördelt kadayif tésztát.
- Vigyázzunk, hogy a vaj ne kezdjen el megégni.
- Addig pirítsuk, míg aranybarna nem lesz a tészta.
- Keverjük össze az előzőleg elkészített pisztáciakrémmel és tahinivel.
- A magkrémeket lehet helyettesíteni a bolti változattal, de házilag elkészítve mindegyik sokkal finomabb.
Mascarponés csokikrém
- A jól lehűtött mascarponét és tejszínt egy keverőtálban közepes fokozaton kezdjük el felverni.
- Mikróban olvasszuk fel alacsony fokozaton az étcsokoládét.
- Az olvasztott csokit 1-2 evőkanálnyi mascarponés krémmel keverjük el, majd keverés közben csorgassuk a többi mascarponekrémhez. Adjuk hozzá a mézet és kóstoljuk meg, ízlés szerint lehet még édesíteni.
- Végül összeállítjuk a pohárkrémet, alulra kerül a mascarponés csokikrém, középre a pisztáciakrémes tészta és egy újabb mascarponekrémmel zárjuk.
- A tetejét darabolt pisztáciaszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3236
- Feltöltés dátuma: 2024. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
Pozsgai Fanni
4 recept
Engem is magával ragadott a dubaji csoki-láz, ezért pohárkrém formájában álmodtam újra. Az eredmény felülmúlta a várakozásomat – most már én is értem, miért övezi ekkora rajongás!