r
Nosalty Logó

Dobostorta 5. - tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bendika
Dobostorta 5. - tojásmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 15913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.5 g

Zsír

  • Összesen
    886.9 g
  • Telített zsírsav
    313 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    350 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10727 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    3089 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    4174 mg
  • Nátrium
    2413 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1902 g
  • Cukor
    1026 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 15913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk (nagyon ragad, de kitartás, jó lesz), és 6 részre osztjuk, majd egy vajjal kikent 28 cm-es tortaformában a lapokat kisütjük. Laponként kb. 10-12 perc.
  2. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd belekeverjük a kihűlt pudingot.
  3. Kiválasztjuk a legszebb tortalapot, és félretesszük. A tortát azon a tálon kezdjük el építeni, amelyiken feltálaljuk a lapokat megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a tortát.
  4. Előkészítjük egy márványlapra a legfelső tortalapot. A karamellhez a cukrot az olajjal és a vajjal karamellizáljuk, majd ráöntjük a kiválasztott lapra, elkenjük egy vajas spatulával, majd vajas késsel bejelöljük a szeleteket.
  5. A szeleteket rárakjuk a tortára, és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 17566
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 02.

Ajánló

Víz minden mennyiségben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bendika 13 recept

Kis(sebb) koromban a cukrászdában azért kértem Dobost, mert tetszett a karamell a tetején. Meg se fordult a fejemben, hogy én is elkészíthetném. Míg nem jött a szülinapom, és úgy gondoltam, hogy erre az alkalomra megpróbálkozom a házi elkészítéssel. De a bibi az volt, hogy nem eszünk tojást, így a tésztá Horváth Ilonától vettem kis módosításokkal, míg a krémet én ollóztam össze. Hát neki is láttam a tortának, de mielőtt készlettem volna vele 4-szer kaptam idegösszeroppanást. Csak erős idegzetűeknek ajánlom. De a végén minden rendbe jött, és a torta is finom lett, nem csak a karamell ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...