Dobostorta 5. - tojásmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bendika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
45g porcukor174 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
20g tej11 kcal
A krémhez
A karamellhez
Összesen
1591
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
450g porcukor1742 kcal
-
600g margarin4302 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
200g tej112 kcal
A krémhez
-
257 kcal
-
600g tej336 kcal
-
370g cukor1432 kcal
-
370g vaj2653 kcal
-
171 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A karamellhez
-
150g cukor581 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
15913
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
24.8g finomliszt90 kcal
-
11.2g porcukor43 kcal
-
14.9g margarin107 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
1g tejföl2 kcal
-
5g tej3 kcal
A krémhez
-
1.7g csokoládés pudingpor6 kcal
-
14.9g tej8 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
9.2g vaj66 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A karamellhez
-
3.7g cukor14 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
394
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 88.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1072.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.2 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 763 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 727 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
1591
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.5 g
Zsír
-
Összesen 886.9 g
-
Telített zsírsav 313 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 350 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 178 g
-
Koleszterin 862 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10727 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 363 mg
-
Kálcium 3089 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 635 mg
-
Foszfor 4174 mg
-
Nátrium 2413 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1902 g
-
Cukor 1026 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 319.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7631 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 81 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 593 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 7273 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4286 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
15913
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
394
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
1.5 tasak csokoládés pudingpor
-
6 dl tej
-
37 dkg cukor
-
37 dkg vaj
-
7.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 csomag vaníliás cukor
A karamellhez
-
15 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk (nagyon ragad, de kitartás, jó lesz), és 6 részre osztjuk, majd egy vajjal kikent 28 cm-es tortaformában a lapokat kisütjük. Laponként kb. 10-12 perc.
- A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd belekeverjük a kihűlt pudingot.
- Kiválasztjuk a legszebb tortalapot, és félretesszük. A tortát azon a tálon kezdjük el építeni, amelyiken feltálaljuk a lapokat megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a tortát.
- Előkészítjük egy márványlapra a legfelső tortalapot. A karamellhez a cukrot az olajjal és a vajjal karamellizáljuk, majd ráöntjük a kiválasztott lapra, elkenjük egy vajas spatulával, majd vajas késsel bejelöljük a szeleteket.
- A szeleteket rárakjuk a tortára, és díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 17668
- Feltöltés dátuma: 2011. július 02.
Ajánló
Víz minden mennyiségben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Bendika
13 recept
Kis(sebb) koromban a cukrászdában azért kértem Dobost, mert tetszett a karamell a tetején. Meg se fordult a fejemben, hogy én is elkészíthetném. Míg nem jött a szülinapom, és úgy gondoltam, hogy erre az alkalomra megpróbálkozom a házi elkészítéssel. De a bibi az volt, hogy nem eszünk tojást, így a tésztá Horváth Ilonától vettem kis módosításokkal, míg a krémet én ollóztam össze. Hát neki is láttam a tortának, de mielőtt készlettem volna vele 4-szer kaptam idegösszeroppanást. Csak erős idegzetűeknek ajánlom. De a végén minden rendbe jött, és a torta is finom lett, nem csak a karamell ízlett.