r
Nosalty Logó

Dobos-torta Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Dobos-torta Gonoszka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

1296
Kalória
17g
Fehérje
156.7g
Szénhidrát
73.5g
Zsír
58.4g
Víz
363.8g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
120.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

Összesen 10352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    587.6 g
  • Telített zsírsav
    334 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8974.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1938 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1034 mg
  • Foszfor
    3862 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1253.8 g
  • Cukor
    961 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2295 micro
Összesen 10352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a sütőporos lisztet hozzáadjuk. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
  2. A tésztát hat felé osztjuk, és egyenként kivajazott-kilisztezett sütőpapíron megsütjük őket, előmelegített 180 fokos sütőben. (Én körbe rajzoltam a tortaformát a sütőpapírra, és arra kentem rá a nyers tésztát.)
  3. A kakaóport összekeverjük 20 dkg porcukorral. A tejet felforraljuk és belekeverjük a cukros kakaóport. Rögtön lehúzzuk a tűzről. Kihűtjük.
  4. A puha vajat habosra keverjük 20 dkg porcukorral. Beleöntjük a kakaós masszát, és habosra keverjük. A krémet kb. hét egyformarészre osztjuk.
  5. A torta összeállítása: tortalap-krém ötször. A hatodik tortalapra nem kenünk krémet, hanem elkészítjük rá a "dobot".
  6. 30 dkg cukrot lábasba teszünk, és állandó keverés mellett megolvasztjuk szép világos barnára. Ekkor beletesszük a 3 csepp ecetet és a 2 dkg vajat. Jól elkeverjük.
  7. A hatodik tortalapot sütőpapírra tesszük, és rögtön ráöntjük az olvasztott cukrot. Egy széles pengéjű késsel elsimítjuk rajta, majd rögtön egy beolajozott éles késsel cikkekre vágjuk. Ha kihűlt, rátesszük a cikkeket a torta tetejére. A hatodik krém résszel körben bevonjuk a tortát, és a szárazon megpirított mandulaszeletekkel panírozzuk be. A megmaradt krémmel díszítjük.
  8. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva szeletelhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. Már régóta szerettem volna dobos-tortát készíteni, de a teteje miatt nem mertem belevágni. Most megcsináltam, és nem is volt olyan nehéz, mint amennyire féltem tőle.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...