Dobos-torta Gonoszka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
62g tojás78 kcal
-
31g finomliszt111 kcal
-
31g cukor119 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A tortalapok sütéséhez
-
4g vaj27 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
A tetejéhez
Az oldalára
-
44 kcal
Összesen
1296
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
495g tojás623 kcal
-
245g finomliszt892 kcal
-
245g cukor948 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A tortalapok sütéséhez
-
30g vaj215 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A krémhez
-
550g vaj3944 kcal
-
150g cukrozatlan kakaópor342 kcal
-
400g porcukor1548 kcal
-
250g tej140 kcal
A tetejéhez
Az oldalára
-
60g mandulapehely354 kcal
Összesen
10352
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
17.9g tojás23 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A tortalapok sütéséhez
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
A krémhez
-
19.9g vaj143 kcal
-
5.4g cukrozatlan kakaópor12 kcal
-
14.5g porcukor56 kcal
-
9g tej5 kcal
A tetejéhez
Az oldalára
-
2.2g mandulapehely13 kcal
Összesen
374
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1121.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.7 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 590 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
1296
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.9 g
Zsír
-
Összesen 587.6 g
-
Telített zsírsav 334 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 184 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 2910 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8974.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 1938 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 1034 mg
-
Foszfor 3862 mg
-
Nátrium 1814 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1253.8 g
-
Cukor 961 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 467 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4801 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 1468 mg
-
Retinol - A vitamin: 4723 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2295 micro
Összesen
10352
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
374
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
9 db tojás
-
24.5 dkg finomliszt
-
24.5 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
A tortalapok sütéséhez
-
3 dkg vaj
-
1 csapott ek finomliszt
A krémhez
-
55 dkg vaj
-
15 dkg cukrozatlan kakaópor
-
40 dkg porcukor
-
2.5 dl tej
A tetejéhez
Az oldalára
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a sütőporos lisztet hozzáadjuk. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
- A tésztát hat felé osztjuk, és egyenként kivajazott-kilisztezett sütőpapíron megsütjük őket, előmelegített 180 fokos sütőben. (Én körbe rajzoltam a tortaformát a sütőpapírra, és arra kentem rá a nyers tésztát.)
- A kakaóport összekeverjük 20 dkg porcukorral. A tejet felforraljuk és belekeverjük a cukros kakaóport. Rögtön lehúzzuk a tűzről. Kihűtjük.
- A puha vajat habosra keverjük 20 dkg porcukorral. Beleöntjük a kakaós masszát, és habosra keverjük. A krémet kb. hét egyformarészre osztjuk.
- A torta összeállítása: tortalap-krém ötször. A hatodik tortalapra nem kenünk krémet, hanem elkészítjük rá a "dobot".
- 30 dkg cukrot lábasba teszünk, és állandó keverés mellett megolvasztjuk szép világos barnára. Ekkor beletesszük a 3 csepp ecetet és a 2 dkg vajat. Jól elkeverjük.
- A hatodik tortalapot sütőpapírra tesszük, és rögtön ráöntjük az olvasztott cukrot. Egy széles pengéjű késsel elsimítjuk rajta, majd rögtön egy beolajozott éles késsel cikkekre vágjuk. Ha kihűlt, rátesszük a cikkeket a torta tetejére. A hatodik krém résszel körben bevonjuk a tortát, és a szárazon megpirított mandulaszeletekkel panírozzuk be. A megmaradt krémmel díszítjük.
- Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11979
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. Már régóta szerettem volna dobos-tortát készíteni, de a teteje miatt nem mertem belevágni. Most megcsináltam, és nem is volt olyan nehéz, mint amennyire féltem tőle.