r
Nosalty Logó

Diótorta Halloweenra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diótorta Halloweenra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A pókocska plusz hálóhoz

Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A pókocska plusz hálóhoz

Összesen 8144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A pókocska plusz hálóhoz

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    570.5 g
  • Telített zsírsav
    250 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6654.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    739 mg
  • Foszfor
    2643 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 8144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A pókocska plusz hálóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgát összekeverjük a cukorral és fehéredésig verjük, eközben összekeverjük a lisztet a sütőporral, és a szódabikarbónával, a tojásfehérjét meg felverjük. Mikor a tojássárga és cukor kellően felverődött, hozzáadjuk a vajat. (Fontos, hogy sokáig verjük.)
  2. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és közben a tejet is lassan. (Én kevés kefirt is raktam bele, ettől még lágyabb lett.) Hozzáadjuk a többi hozzávalót: fahéj, citromhéj, majd a diót. Alaposan összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Elkészítjük a krémet: a csokit beletördeljük egy lábasba a vajjal, és mikor elkezd olvadni, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Sűrűre főzzük, és közben bele-bele kóstolunk:) Hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kész a tészta, azt is hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk, és megtöltjük a finom krémmel.
  6. A mázat egyszerűen összekeverjük. (én a vajat megmelegítettem kicsit, mikróban fél perc, ettől könnyebben lehet vele bánni) megszínezzük, és kenhetjük is.
  7. A pókocskát és hálóját is úgy készítjük, mint a krémet, ennek még sűrűbbnek kell lennie, ha nem elég sűrű, mehet bele még kevés liszt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8503
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Ajánló

Tök fejet is lehetne rajzolni:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a Halloween, valamit kellett az asztalra tenni:) És persze a sok dióval kell valamit kezdeni:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A pókocska plusz hálóhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...