r
Nosalty Logó

Diós-zabos isler baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós-zabos isler baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    396.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1077 mg
  • Foszfor
    3074 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.3 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    199 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2270 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 6379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 474 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját elkeverjük a lágy margarinnal (amit kivettünk hamarabb a hűtőből), hozzáadjuk a cukrokat, a nádcukrot darálva.
  2. Majd kimérjük a lisztet, a zabpelyhet, a darált diót is. A tejfölt, szódabikarbónát és a fűszereket is belekeverjük.
  3. Jól összegyúrjuk az egész hozzávalót, majd 30 percre, fóliával letakarva a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagra, és kerek kiszúróval szúrjuk ki az islereket, majd tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kb. 10 perc alatt készre sütjük, de ne túl sötétre, mert akkor nagyon ki fog száradni!
  5. Ha teljesen kihűltek, töltsük meg baracklekvárral, és egy másik koronggal ragasszunk össze kettőt-kettőt.
  6. Olvasszuk fel vízgőz fölött az étcsokoládét a margarinnal, majd egy kenőtollal kenjük át a tészták tetejét. Hagyjuk megszilárdulni, végül fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5058
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 15.

Ajánló

Én nem vásároltam külön hozzá zabpehelylisztet, hanem kávédarálón ledaráltam a 30 dkg lisztnek valót a szemes zabpehelyből.....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom szokott nekem hozni mindenféle receptet, ez is azok közül van! Kíváncsi voltam, milyen is másfajta liszttel, mint a megszokott, és hát klassz lett, mit ne mondjak...:-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...